2011-03-31
 17:19:36

Jag är trött!

Har varit ute och gått långpromenad med Elin idag, direkt när jag vaknat.. Fick sms av henne "Det är finväder!" när jag sov... så då vare bara att pallra sig upp :P

En mil gick vi. Upp mot sidsjön och vidare genom Böle och Klissvägen bortöver genom skogen. Spännande, faktiskt aldrig gått där förut! Kul att se nånting nytt :)

Pontus har varit ute i Björköfjärden och pimplat aborre idag.. Han har lagt upp en video på youtube där han drar upp en MINI fisk! hihi.. Soligt och skönt såg det ut att vara!
http://www.youtube.com/watch?v=fkNYTQADjY4
(det ville inte funka att lägga upp videon här nu av nån anledning..)



Nu ska vi åka och handla. Tänkte laga en spenat och fetaostpaj till middag (testa min nya pajform), men jag blev så jäkla trött nu så ja tror jag somnar sittandes snart.... Blir nog lite skräpmat till middag idag. Handlar ingredienserna iaf och lagat paj till middag på lördag kanske.

Skulle egentligen ha jobbat både fredag och lördag på Oscar, men som tur var så är Maja Dahlin en ängel och tog mitt pass på lördag! Sköööönt, jag får vara ledig litegrann! Så då kanske vi åker ut och pimplar på söndag också om det är finväder :)

Men nu behöver jag mat! Later.

2011-03-30
 16:57:38

Helmis!

Idag efter jag varit på ett lunchpass bodypump var det bara att gå till apoteket och hämta ut allergitabletter! Min pollennäsa har nämligen vaknat till liv nu. Det har kommit nu i veckan... klia, klia, nysa, snora.. Nu känns det bättre efter tabletten, tack o lov.


Igår var Maja, Marita och Helmer här och fikade på kvällen. Helmer har blivit STOR! Det tycker jag varje gång jag träffar honom, för det är ju alltid ett tag mllan gångerna, och dom växer ju så det knakar i den där åldern! 4 månader, eller vad var det du sa Marita? :)


Helmer har tungan ute (hela tiden!) och Maja blev suddig...


Här leker han på min mage, det var ROLIGT! :)





Kan sitta själv också!



Nu ska jag dricka upp mitt te, blev så frusen efter maten.. Sen ska jag läsa en liiten stund (Isfolket!!) innan det är dags att packa träningsväskan och åka till jobbet! Sista kväll/natten den här veckan... Fast jag jobbar hela helgen på Oscar också tyvärr. Hade varit skönt att va ledig...!! :/

2011-03-29
 15:26:43

Hemma hos oss!


Vi börjar i vardagsrummet... Nu är soffan komplett med divandelen som kom förra veckan
.





Från vardagsrummet kan man gå ut på våran enorma balkong (ser större ut i verkligheten faktiskt) som vi inte inrett nånting än, men det kommer nog nu snart när värmen kommer :)



Fortsätter till hallen..




Därifrån kommer man till vardagsrummet, gästrummet, sovrummet, köket och skrubben. Bra planlösning tycker jag!



Gästrummet är fortfarande lite stökigt för här ligger alla saker som vi inte hunnit få upp på väggarna i andra rum å massa annat trams....plus att Pontus håller till här inne vid datorn rätt mycket, skyller på att det är han som stökar ner, hehe..!






Ja, titta, där sitter han som vanligt..! Pontus vid datorn ;P

Köket då.. Där vi inte hunnit hänga upp den nya lampan över bordet än tyvär..



(mina nya pajformer på bänken!)



Tillbaka ut till hallen och mot sovrummet!



Man passerar genom en liten gång där vi har en stoor inbygd garderob med skjutdörrar mittemot badrummet..



Badrummet är inte mycket att se nu. Men det ska Lasse renovera åt oss i höst! :D



Sovrummet, där jag sover alldeles FÖR bra..!



That´s it! Fint va? I love it! :))


2011-03-28
 17:48:30

Resultat av att jag missade spinningen idag


Shoppade lite.

Blev två pajformar (rea 25% på ALLT på Rummet!!) oh en kökslampa också..

Har även fotat alla rum i lägenheten. Tyckte dom kändes tillräckligt städade idag hehe.. Men hinner inte visa nu, måste snabba mig o göra mig klar för jobb. Later!
2011-03-28
 12:23:45

Fuckelse!

Min iphone ställde om sig till sommartid på lödagnatt som den skulle...

Idag klev jag upp kl.10 och gjorde mig klar för spinning 11.45... Innan jag skulle åka slängde jag ett öga på klockan på micron och såg att den var 12.07.... Blev förvirrad, kollade på mobilen.. den var 11.07. Kollade på datorn, den var 12.07.. Vafaaan?! Kollade på Pontus iphone, den var 12.07!! Insåg att jag missat spinningen! HELVETE.

Min mobil hade ändrat sig själv till tidszonen i Berlin helt plötsligt..!! Dumma dumma!!  Jag som var jättepeppad på lite spinning!

Äh, nu tar jag bilen och åker och tröstshoppar istället :P Måste försöka hitta en kökslampa som jag vill ha. Pontus är nog bara glad om han slipper följa med. Kan jag kolla en sväng på HM också. Satt och kollade i katalogen förut och ville ha aaaallt...

Får köra extra hårt när jag tränar ikväll på jobbet istället. Kanske spinning imorgon.

Men fortfarande; SUCK. Jag som har spinningkläderna på mig å allt...buhu buhu!
2011-03-27
 23:35:04

17e bilden: En ovanlig bild.


Ovanliga lekar på Brittans 30-års fest! :)
2011-03-27
 19:06:02

Veckan som gått..

Jag har liksom tagit en liten bloggpaus den här veckan. Så jag kör en sammanfattning...

Måndag
Var på vårdcentralen och visade upp mina eksem. Läkaren blev förskräckt och tyckte det var en idiotisk jäkla byråkrati som gjorde att jag inte fick komma direkt till hud! Han skrev ut en massa nya recept på mediciner åt mig, och en remiss till hud. TACK!

Tisdag
Blev upphämtad kl.06.00 och åkte till Mörsil tillsammans med några andra postisar för att gå steg två av Ledarskapsutbildningen. Vi höll till på ett ställe som hette Kretsloppshuset, restaurang och konferens. De körde på ekologiskt, egenodlat, fairtrade osv. Halva bygnaden var ett växthus.. de hade ett rum md höns, kycklingar o tuppar som man körde kuckelikua lite då och då. Mysigt ställe :)


en liten kyckling som var påväg att smita ur inhägnaden


Middag. Älggryta och ett glas rött!


Vi "spelade kort" på kvällen och gav varandra kort med egenskaper som vi tyckte passade, och skulle motivera dessa. En slags feedbackövning. Här var mina kort. Passar de på mig?

Onsdag
Andra dagen av utbildningen. Sov på ett bed&breakfast Brinkeboda...som nog hade sett sina bästa dagar. Det hade liksom stannat kvar på 80-talet och började kännas ganska skabbigt. Men det var ju bara en natt så det funkade. Delade rum med Sofia från terminalen. Vi låg i sängen och pratade om döden tills vi somnade, haha :P
Själva utbildningen var som vanligt jättegivande, rolig och intressant! Kändes tråkigt att åka därifrån, för vi trivs så bra tillsammans i gruppen! Längtar till nästa gång vi träffas, i Maj vid Höga kusten!


"lärarna" Anders och Staffan. Dom är jättebra!! :)


Martin, Sofia, Erik och Madde..

Torsdag
Hemma i Sundsvall igen. Hälsoinspiratörsdag på First Hotels konferenscenter. Planerade lite för framtiden osv..
Tränade med Elin på Ego. Hon börjar bli en tjockis nu! ;)
Hämtade även ut min One Piece som jag beställt! Blev en lurvig blå som jag ÄLSKAR! Den är det skönaste jag haft på mig någonsin tror jag. Inte vacker dock...haha.



Fredag
Fortsatte trenden med att kliva upp tidigt, gick på ett pass lunchpump!
Fick besök av mamma och moster på eftermiddagen. Trevligt.
Jobbade på Oscar från kl.19. Blev tjejkväll i garderoben med Maja och Maria, alltid kul!

Lördag
En sväng till birsta med Pontus. En löprunda på kvällen och sedan Oscarsjobb igen. Med Maja och en ny tjej; Frida. Värsta kvällen jag varit med om på länge! Men vi överlevde :P

Söndag
Idag har vi bjudit mamma och Lasse på middag! Gjorde helstekt fläskfilé och hasselbackspotatis med mumsig sås och lite grekisk sallad till. Ska snart hiva in en blåbärspaj i ugnen till efterrätt...men vi blev så mätta så väntar en stund!

Nu ska jag sätta mig i soffan och kolla lite hockey med dom andra. Later!
2011-03-19
 17:58:22

Skön dag på isen!











Resultat:


Två rödingar på 5-6hg

Gissa vem som fick upp fiskarna...?? Jaaag såklart!! ;)

Ingen annan på isen fick napp på hela dagen.. stackarna. Men dom fick ju SE fisk iaf, tack vare mig. Hihi!

Nu ska en av dom stekas till middag. Ett glas vitt vin från Napa till det tror jag. Nice!
2011-03-19
 07:32:03

uppe med tuppen

Vi ska åka och pimpla på Hästjärn (nånstans mot Holm) idag, så nu blev man tvungen att kliva upp tidigt. Sov ca 5 timmar efter jobbet igår.. och somnade inte förrän 2 inatt.. så jag är lite trött. Kommer somna ovaggad ikväll iaf :)

Kanonväder idag! Ska bli så sköönt att komma ut på isen i solen! Lite svårt att veta hur mycket kläder jag kommer behöva. Sist jag pimplade var ju i början av januari... på Landösjön.. innan soluppgången.. när det var ca 7 minusgrader. Nu är det SOL och 5 plus här.
Meeen lika bra att jag klär på mig ordentligt nu med. Har ju en tendens att ALLTID frysa :/

Måste sluka min avocado och göra mig klar nu. Vi ska ut till timrå och hämta upp Pontus kompis Olle snart.
Later! :)

2011-03-17
 17:58:12

16e bilden: En bild på dig själv.


Jag och en neger som ville sälja sin skiva till mig.. Mitt i vimlet på en gata i New York!
2011-03-17
 00:04:20

Sysselsättning

Detta har jag gjort ikväll



Fick ett ryck och plockade fram skissblocker och pennorna... Det sista jag ritade i det bkocket var visst 1999 (!)...hehe. Det var ju ett tag sen. Det är avslappnande att sitta och lyssna på musik och rita. Det måste jag ta upp igen. Ritade ju hela tiden när jag var liten. Rita och rida, det var mina stora intressen :)

Hittade en blogg som inspirerade till att rita: http://lardigteckna.blogg.se/


Nu ska jag och karln titta på film. The American. Poppa popcorn nu!

Godafton.
2011-03-16
 16:05:57

15e bilden: En person som du vill vara med.


Vill alltid vara med min knasiga trutälskling! ♥
2011-03-16
 15:10:38

Feeesk

Bloggen verkar vara lite trött idag, den vill inte kunna ladda upp bilder. Jag som tänkte fortsätta på den där "dagens bild" grejen, som jag råkat ta en liten paus ifrån tydligen...

Oh well.. Får testa igen sen.

Pratade med tussen för en stund sen. Han klev upp tidigt idag och for till Björköfjärden för att fiska aborre. Han hade fått typ 30 stycken! Så nu får vi middag idag med, tack tack :) Jag hade också viljat följa meeeeed!! Tänk va skönt att vara ute på isen i solen... Men jag hade ju jobbat kväll/natt och sov som en liten gris när han for hemifrån. Vi ska nog åka och fiska med Olle på lördag iaf! Hoppas på finväder då med!

Nej. Jag måste göra ett ryck och klä på mig! Kanske gå ut en sväng innan solen går ner.

Ikväll blire spinning och solarium på det tror jag.. Kommer få värmeslag! :O

Later.

2011-03-14
 23:30:16

Sol

Nu sitter jag i vardagsrummet med en eld sprakande här brevid och avnjuter en smoothie med hallon, jordgubbar och björnbär! Vardagslyx!



Har varit på pump ikväll. Ny koreografi.. Sådär tyckte jag.. Gillade den förra bättre! Men det tog iaf, huvudsaken det :)
Efter passet solade jag! Första gången jag använt solarium på Ego faktiskt... Jag solar ju inte direkt ofta nuförtiden. Det va väl nå år sen sist. Men tänkte testa om huden blir bättre av det...

När jag kommit hem och duschat så tog jag några halvnakenbilder där man ser hur sårig min kropp är!
Så jag ska komma ihåg hur det är när det är dåligt... så kan jag kolla på dom bilderna och känna mig nöjd sen när det blivit bättre! NÄR det nu blir det.... Men dom bilderna lägger jag nog inte ut här... :P

Nu ka vi se senaste avsnittet av Solsidan! Uppmuntran kan ju behövas.

2011-03-14
 10:26:53

14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.


Cicki, Anna och Maja! Va smååå dom var här! :D
Det här är nog på en av alla galna fester med foto-människorna på gymnasiet. Det var tider det! he he he..



2011-03-14
 10:06:50

!

*gääääsp*

Sitter och väntar på att dom ska ringa upp mig från Hudmottagningen på sjukhuset. Ringde dit vid 9 och dom skulle ringa upp 10. Suck.. jag vill soooova! Somnade inte förrän efter 4 imorse så jag är lite trötter.

MEN det här är ett måste. Mina eksem vill ju inte ge med sig, så det är väl bara att ta tjuren vid hornen nu och uppsöka hudmottagningen...som jag inte behövt göra på över 2 år, och som jag försökt klara mig utan den här gången med. Men det verkar ju inte vara nån liten period med tillfälligt eksem den här gången tyvärr! Det har ju hållt i sig i typ 4-5 månader nu! :( Kliar ihjäl mig!!

Googlar lite på skiten medans jag väntar..... ATOPISKT EKSEM:

Det är en kronisk inflammatorisk kliande hudsjukdom.

Hos personer med atopiskt eksem blir huden lätt torr, bland annat på grund av en försämrad hudbarriär och att det yttersta hudlagret är lite tunnare än normalt.

Ämnen i huden som ska skydda mot bakterier, jästsvampar och virus är också lägre hos personer med atopiskt eksem.Detta gör att dessa personer lättare får infektioner av bakterier och jästsvampar på huden som ytterligare irriterar eksemet.

Även andra faktorer i omgivningen kan trigga igång och försämra eksemet, exempelvis kyla eller värme, stress och infektioner. Ibland har en faktor betydelse, vid andra tillfällen en annan. Därför kan man aldrig peka ut en eller ett par enda orsaker till eksemet. Många faktorer samverkar, dvs det är multifaktoriellt..

Klådan är huvudsymptom och därefter kommer utslagen. Vuxna får ofta handeksem, men kan även ha långdragna eksem i ansiktet, på hals, rygg och bröst. (ja vad sägs som hela armarna, hela benen, fläckvis på mage, rygg, hals och ansikte... perfeeekt!)

Den ärftliga tendensen att få eksemet kan idag ännu inte behandlas bort. Däremot kan olika slags behandlingar få det under kontroll. Eksemet har ett svängande förlopp utan att man påvisa några tydliga orsaker till detta. Det är ofta bättre sommartid, pga. klimatfaktorer, luftigare klädsel, sol, vila m.m. Ge mig sommar nu!!

Huden måste för all framtid skötas noga med mjukgörande medel. En kortisonbehandling får aldrig avbrytas tvärt när huden ser frisk ut. Det är viktigt att den i stället långsamt glesas ut. I svåra fall kan kortisonbehandling behöva ges 1-2 ggr/vecka under mycket långa tidsperioder, för att undvika återfall. Kul, då vet jag vad jag har att sysselsätta mig med resten av livet då!

Den som dagligen måste sköta sin hud kan i något skede drabbas av behandlingströtthet, slänger salvtuberna i soporna och låter huden klara sig bäst den kan. Uppbackning från närstående människor och andra atopiker gör det lättare att orka vidare. Medlemskap i Atopiförbundet är en utmärkt kanal till ny kunskap och stöd från andra människor i samma situation. Hehe...ja det känner ja ju igen...



Nu kan dom gärna få ringa snart så jag får återgå till sängen i nån timme till sedan....


NU ringde dom precis upp. Det var tydligen FÖR LÄNGE SEN som jag var på Hud sist, så jag fanns inte med i datajournalen?!? Därför fick jag inte komma dit, utan måste kontakta vårdcentralen och få hjäp av dom och kanske få en remiss till Hud! ÅÅÅÅH jag blir galen!!
Vafan jag var på Hud typ en gång i veckan i två, tre år!!!! Kan dom inte bara hjälpa mig på en gång nu... nej nej då måste jag gå massa omvägar! Jävla helvete gå å döööö.... jag orkar inte!!!!




2011-03-14
 00:52:22

13e bilden: Du och någon klasskompis.


Marita och jag blev kompisar direkt när vi träffades första dagen i gymnasiet. Väldig tur att jag hade henne i min klass, hur hade jag annars stått ut?!  Här är vi i en provhytt på H&M! ;)
SMALA!!
2011-03-14
 00:41:16

firestarter

Idag har vi haft svärisarna och Pontus bror här på middag. Vi gjorde viltköttbullar av älgfärs. Blev väldigt mumsigt och uppskattat tror jag :)

Pontus mamma hjälpte mig med lite blomvård av mina stackars skröppliga blommor. Nu är dom friserade och kommer förmodligen/förhoppningsvis ta sig lite bättre!

De hade med sig en kasse med ved från Pontus morfar, och gnistskydd o eldgaffel till öppna spisen! Så nu har vi eldad! Jättemyyysigt och varmt blir de ju också, I like!





Fint va?! Jah älskar min lägenhet!! :D


Ikväll fick jag ett ryck och kom på att jag måste testa mina nya löparkläder. Så jag sprang en runda bort till mitt gamla hem i nacksta, sen tillbaka och bit bortåt södermalm åt andra hållet. Blev ca 6 km. Jag var jättenöjd med kläderna och broddarna! Funkade fint :)

Nu sitter jag nyduschad i mysiga läsfåtöljen och tänkte börja på en ny Isfolketbok. Nr.38 är det dags för nu!
Pontus åkte till jobbet för en stund sen så jag blir ensam inatt... hoppas inte boken är jätteotäck nu. Dom har en tendens att vara det ibland... Jag blir mörkrädd..!! :O



Måste bara kamma håret först innan det torkar i den här löjliga turbanfrisyren.... det blir så konstigt då.
Later.
2011-03-12
 01:06:22

Jag har beställt en Onepiece!





I blått lurv!!

Gud va mysigt, jag som är så frusen. Jag kommer bo i den här dräkten! Gå i ide i den om vintrarna och sen komma fram på sommaren :)


Nu ska jag krypa ner i sängen med min älskling, äntligen!

Gonatt.
2011-03-11
 15:37:02

12e bilden: En bild på din vardag.

Ja just nu känns det som att jag inte gör nått annat än jobba. Träna. Äta. Hem och sova lite... Sen iväg igen.

Nu ska jag åka iväg till Ego och köra ett pass pump innan det är dags för en kortkväll på posten 19-23!
Sen har jag näääästan helg... om man bortser från att jag ska jobba på Oscar imorgon 23-04...


Kiosken o Rickard


Erik insnurrad i plast körs iväg på truck..


Full bfm..


Lina o Bäck på rast :)

Hade dåligt med träningsbilder så det blev en massa postenbilder istället...
2011-03-10
 17:49:49

Hemmagjorda burgare







mmm, muums..! ;)
2011-03-10
 15:19:20

11e bilden: En person du kan berätta allt för


Den här bilden får nog faktiskt med alla dem jag känner att jag kan berätta allt för! :)
Maja, Marita, Ullis, Pontus och Helmer förstås!
2011-03-10
 06:43:57

10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.


Mamma!! :) Hon är alltid snäll och stället alltid upp! Så pass mycket att jag får dåligt samvete ibland.. Världens bästa mammaja!

Skickade ett sms till henne nyss om att hon ska köra försiktigt till jobbet... för fy faan va halt det var när jag åkte hem från jobbet nu för en 45 minuter sen! Det SNÖADE ju lite inatt..!! Fasen.. bort dumma kyla och hit med sommaren nu!

ÅHÅH!! Fick höra en sak på jobbet inatt...
Vissa personer tycker tydligen att jag kör över dom när jag är ansvarig. Och så har dom pratat med varandra om det tydligen....

Åååhå haha jag blir så irriterad på sånt där! Vafan, om nån har problem med mig så får dom väl ta det MED MIG?!
Jag kan inte förstå när jag skulle ha "kört över" nån heller... (Sån är väl inte jag, hallå..?!)

Det kanske är detta med att jag blev Årets Terminalarbetare som sticker "folk" lite i ögonen. En ung "ny" och tjej dessutom, liksom.. Varför ska hon komma och säga till MIG vad JAG ska göra, och tro att hpn är nått och kan bättre än mig?! huh! Och nu blev hon Årets terminalarbetare också och FICK TVÅ SEMESTERDAGAR!! Varför får inte alla andra också två semester dagar?!

Ja alltså jag kan tänka mig att det är ungefär så vissa tänker... kanske.

Men för det första så har det aldrig varit min mening att köra över nån, och jag hade inte den blekaste aning om att det uppfattats som att jag skulle ha gjort det. Konstigt tycker jag. När hände detta? När jag bad en viss person att köra maskinen så som det är tänkt att man ska...?
Sen så var det väl inte mitt fel att jag blev årets terminalarbetare?! Jag BAD inte om att få två semesterdagar..! Lagledarna och processledarna röstade, och jag fick semesterdagar som pris.

Svenska avundsjukan eller vad brukar det kallas?


Oj det blev en lång utläggning det här. Satt och hetsade upp mig själv lite här nu hehe.. Men ja, skitsamma.
Jag jobbar som jag gör och tänker inte ändra mig. (dessutom verkar det gå hem hos cheferna så, höhö)


Nu sova. GONATT! :)
2011-03-09
 16:14:39

9e bilden: Någon i din släkt


Jag och min kusin Andreas på bryggan i Armsjön för X antal år sedan. Vi hade så himla roligt där varje sommar, nästan så man längtar tillbaka! :)
2011-03-09
 16:10:37

Semesterplaner!

Idag har vi i princip sovit bort hela dagen.. Pontus har jobbat tre nätter i rad och jag ska börja på min andra i rad inatt, så vi behövde väl sova iofs...

Har suttit och kollat på massa olika ställen att semestra på i Kroatien nu. Vi tänkte ju åka dit i september! :)
Den här gången blir det en lugn o skön charter med sol och bad. Både jag o Pontus känner att vi är sugna på en sån semester istället för en mer aktiv semester som vi hade i San Francisco (och som jag hade i Mexico). Sånt är ju underbart roligt det med, men nu vill vi ha en vecka där vi bara kan slappa och mysa! Funderade först på två veckor, men det blir nog bara en..

Har hittat stället vi vill åka till nu; Brela! På Makarska rivieran.








Inte så tokigt va?! :)

Brela är placerat vid foten av berget Biokovo, omgivet av gröna, hundratals år gammal tallskog, olivträd, vinodlingar och körsbärträd och förstås kristallblått vatten. En 10 km lång strandpromenad följer kusten och på ca20 minuter kan man gå till grannstaden(byn?) Baska Voda.


Aaaah, jag vill åka NU! Men först ska det bli sommar här hemma... sen får vi en förlängd sommar i Brela..
Ska gå ner på ticket nån dag och kolla vad det finns för hotellalternativ och sådär.


NU ska jag ta och göra nått vettigt. Vet inte riktigt vad exakt.... Kolla upp vem det är som har spinningen som jag ska på kl.19 kanske?

Later.
2011-03-07
 18:20:51

8e bilden: En person som du saknar.


Richard och Calle på förfest i min gamla lgh.

Calle har varit borta i över ett år och det är så otroligt orättvist att inte han fick finnas kvar! Kommer alltid sakna dig Charlie.. (Den enda bilden jag har på honom för övrigt)
2011-03-07
 18:04:07

Spring!

Wiho, idag kom mitt paket med träningskläder för utomhuslöpning när det är kallt! :) Synd bara att jag nu ska jobba som en idiot den här veckan och knappast kommer hinna springa nånting, annat än träningen på jobbet på rasterna...


Höhö! Vindtäta lite tjockare tights och en funktionströja.


Ganska tunn, vindtät jacka.


Till sist en väst!

Snyggt var det ju också! :D Nu fick ni se lite av hallen och stöket där runtom också...:P


Har precis ätit middag nu. Älskling gjorde pannkakor! Mumsigt!
Jag köpte med mig två semlor som vi ska äta ikväll tänkte jag. Är ju fettisdagen imorrn, men då jobbar jag ju så vi fuskar och tar det idag istället. Har faktiskt inte ätit nån semla än i år, som  många andra fuskisar gjort! ;P

Men först ska jag till Ego och köra ett pass bodypump. Med Elin faktiskt, trevligt!


Nu innan det är dags att träna ska jag sjunka ner i fåtöljen och läsa lite Isfolket!! Har återupptagit läsandet efter en paus som blev nu när vi flyttat... Blivit helt FAST igen på en gång! Underbara böcker!!!
2011-03-07
 12:11:01

Piggelin

Nu ska jag till stan och äta sushi med Ullis på hennes lunch! Hoppade över frukosten idag för jag klev upp så sent... så nu är jag HUNGRIG!!



Har min våriga piggelinfärgade (som glassen alltså :P) tröja idag. Nu fick ni som inte sett lägenheten en tjuvkik på köket också...

Ska lägga ut bilder på alla rum SNART. Ska fixa lite mer först... Sätta upp gardiner och lampa i vardagsrummet tex.

Nu måste jag gå, later!
2011-03-06
 21:24:22

7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.


10:e dagen i San Fransico åt vi en riktigt amerikansk pannkaksfrukost! Var skitgott, men vi fisk stressäta för vi skulle hinna med färjan till Alcatraz! :P
2011-03-06
 21:16:56

6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.


Verre var hemma i Sverige en stund och hamnade på en postfest hemma hos mig, 2009.
2011-03-06
 21:07:20

Helgen

Igår var det tjejdag med ett gäng från jobbet. Först hade vi ett pass Zumba i gympasalen på jobbet, med Sara från ego! Det var kul, måste jag börja gå på! :) Efter det åt vi lunch på Tant Anci och fröken Sara. Gött!
Sen tog jag med mig Elin ut till Njurunda och var där ett tag så katterna fick gå ut lite, äta osv. Pontus kom ut dit också så vi åt middag där allihopa.

Idag har jag också varit ut dit en sväng... Hade tänkt strunta i det idag, för mamma och Lasse har ändå kommit hem nu på kvällen. Men mamma ringde imorse och sa att "du kaaan väl åka dit en timme iaf?!" så jag fick lite dålig samvete över kattstackarna och gjorde det då :P Var rätt skönt faktiskt. Tog ett liggunerlag och la mig i en snödriva i solen och läste en stund. Tills Millan blev alldeles galet sällskapssjuk och började vandra runt runt i mitt knä och trampa... upp på axlarna, nosa i ansiktet, svans i näsan... Nej då gick det inte att ligga kvar. Hm.



Aja... Nu ska vi ta och äta lite cheesecake till efterrätt och se ett avsnitt av Planet Earth. En serie med häftiga naturprogram (som gör sig VÄLDIGT bra i våran nya tv!) :D


2011-03-04
 21:51:03

Kattvakt


Solen i ögonen i Njurunda

Millan i solen






Morris vågade sig ut på gården...! Men tyckte snabbt att det var blött o kallt om tassarna så han smög sig tillbaka till tryggheten på trappan :P

Nu ska jag och Pontus fortsätta se Solsidan! Ost, kex och vin till det. Mys! :)
2011-03-04
 14:45:51

862

Nu är jag i Njurunda, hemma hos mamma och Lasse och håller katterna sällskap.. Mamma och Lasse har åkt till stockholm på nån teaterweekend. Har varit ute i solen en stund, men blev frusen så jag och Morris gick in.. :P

Igår blev det ingen blogg. Hade fullt upp med först en hälsoinspiratörsutbildning på jobbet, där vi lärde oss att utföra step-test. Kolla pulsen. Vilopuls, arbetspuls o så.. Spännande! Hoppas jag kan få fler på mitt lag att utföra dessa tester bara! Tror jag måste ta och visa för alla på nån apt hur testerna går till.. För det känns som att de flesta tror att det är mycket värre än vad det är... suck.

Igårkväll var vi äntligen ut och åt Maritas födelsedagsmiddag!! Som blivit uppskjuten jättelänge, ganska mycket pga mig... för jag alltid har varit upptagen med jobb, utbildningar, flytt.. Men nu så!
Vi var på Invito och åt trerätters! Det var jättetrevligt och jättegott och inte jätte, men gaanska dyrt hehe.. ;P Har lite bilder från kvällen i telefonen, meeen är ju som sagt ute hos mamma nu och här finns ingen sladd! Visar ikväll kanske :)


Måste ju köra TVÅ "dagens bild" nu eftersom jag missade igår.. Ska se vad det finns för passande bilder här i mammas dator....


4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.


Japp, här har vi då mamma och mig framför klippan Sigiriya i Sri Lanka. Det var väl en rätt så konstig tid i mitt liv, då jag träffat John och åkt till Sri Lanka för att gifta oss. Mamma vägrade låta mig åka själv så hon följde med dit i två veckor, och vi åkte på en trevlig veckas rundtur tillsammans runt halva ön typ...!

5e bilden: En gammal bild på dig själv.

En gammal bild på mig i köket här i huset, när morfar fortfarande bodde här. I början av 2006 måste det ha varit..


Nej nu ska jag gå ut en sväng tror jag. Om det inte är på tok för slaskigt överallt.. Men det får det gärna vara förresten, det betyder ju att snön försvinner och VÅREN är påväg!! Härligt :D

Väntar på att Pontus ska komma hit också. Vi tänkte laga middag här ute.. så får katterna sällskap lite längre. Men sen åker vi hem till oss och firar fredagen med ett glas vin! :D

Puss!
2011-03-02
 17:25:37

3e bilden: En bild på någon i din familj.


Lasse utanför stugan i Armsjön :)
2011-03-02
 17:16:38

Värsta grejen

Middag nu. Blev röding över från i förrgår så nu har jag kokat lite pasta och äter den med pesto, och en sallad med tomat, basilika och rödlök. Gott! Känner mig duktig :D




Var på stan en sväng förut och tänkte kolla på löparskor med goretex eller nått liknande som funkar bra att springa i på vintern. MEN det var ju lite väl sent ute kanske... Fanns några enstaka... men inget i min storlek. Köpte broddar istället! Alltså inte sånna där klumpiga som gamla tanter spänner runt kängorna, utan några små som sitter på nå slags gummiband som man sätter runt skon. Får ta och testa det nån dag när mina nya kläder kommit! :)


Var förresten in på Hemtex också och frågade om vad det finns för alternativ till en vanlig gardinstång...Eftersom det inte funkade med en sån i vårt kök. Det finns några slags invända hängare som man kan fästa på insidan liksom, i fönsterfodret (?) som man sedan lägger en kortare gardinstång i.... Så nu måste jag bara mäta där igen och se om det kommer passa...


Sen ikväll är det jobb igen. Kväll/natt. Sista passet den här veckan! :)
Kommer börja passet med att ha lönesamtal med min chef också... spännande.

På tal om jobbet: VET NI, jag har glömt att berätta en lite rolig sak....
JAG blev vald till ÅRETS terminalarbetare!! :D  Shit.. Va glad jag blev! Fick två semesterdagar som "pris"! Niiice..
(Vi har ju en Månadens terminalarbetare varje månad, vilket jag blev i början av 2010.. Sen när året är slut väljer cheferna ut en av alla Månadens som blir Årets)

2011-03-02
 01:19:29

Ding ding!

Oops.. råkade precis beställa hem en massa träningskläder... Lite vinterlöpargrejer. Har absolut inget sånt, så därför har jag sprungit vääääldigt lite i vinter. Några gånger på bandet på jobbet och nån gång på ego....men det är ju så trååkigt! Så tänkte att nu jävlar..!!

Känns mycke roligare när man har bra grejer! :)

Och så måste jag ju börja träna lite tills det är dags för postmilen i maj..!! Shit det kommer inte gå bra i år känner jag.... Men men, jag får försöka iaf!


Nu borde jag sova egentligen! Har bokat ett lunchpass pump imorrn.. Får se om jag orkar ta mig upp till det, om jag lyckas somna nån gång, eller om det får räcka med träning på jobbet.

Ska ta och montera ihop en lampa från ikea nu. Så blir jag säkert trött :P
Det är en stående, som vi ska ha som läslampa vid fåtöljen i gästrummet..



Taada! Enkelt och bra.
2011-03-01
 19:50:48

2:a bilden: En bild på dig själv.



På en dagsutflykt med mamma till Bönhamn, sommaren 2009..
2011-03-01
 19:46:06

Middagsfunderingar...

mmm! Sitter och äter middag nu efter att nyss ha kommit hem från ett pass pump! Då är det alltid som härligast att äta mat, när man har tränat hårt och är vrålhungrig! Speciellt när Pontus redan lagat mat då när jag kommer hem..! :)
Ugnstekt falukorv med sån där kryddig senap och lite starkare ost, och pressad potatis blev det. Gött!


Jag har ett problem! Ett inredningsdilemma skulle man kunna kalla det... :P
Det gäller gardinen i köket:
Köksfönstret sitter liksom så nära skafferiet (som man drar ut som en gigantisk låda) och dess överskåp, så vi kan inte hänga upp våra "vanliga" svarta gardinfästen från Ikea, för dom sticker ut för mycket..
Man kan ju fästa dom högt upp ovanför köksluckans överkant... MEN då kommer ju fortfarande gardinen hänga ned rätt så långt ut.. och varje gång man öppnar skafferiet så kommer man trassla in sig i en gardin och bli arg :/
Köpte ju en jättefin "rulla upp gardin" på Hemtex, men har inte listat ut hur jag ska bete mig för att hänga upp den än.. Finns det nån slags gardinstång man kan klämma fast på insidan av fönsterkarmen..??
(googlade på detta och det finns rätt mycket forum med sådana gardindiskusioner faktiskt..!)


Hmmm... Ge mig ett svar!



Här hittade jag en bild som jag snodde från en tjejs blogg.. Titta! Inga gardinstänger?! Typ sådär skulle ju funka. But how?? Det där är ju dock en HISSgardin.. inte en sån som man rullar upp... Fäster man hissgardinerna på nå speciellt sätt?


Nu är korven uppäten. Dags att ställa in allt i DISKMASKINEN! Det känns som världens lyx, har fortfarande inte vant mig! ;D
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!