2010-10-11
 14:56:20

Träning!

Sådär, nu har jag tränat! Första gången sen innan vi åkte till USA! Har inte tränat nånting (förutom en massa promenerande i San Francisco) på tre veckor!!

Ska träna ikväll på jobbet även. Men kände mig så lat och äckligt fet imorse när jag vaknade så jag var tvungen att träna innan också!

Det gick sjukt tungt. Höll på dö efter en kvart på crosstrainern!! :O
Fattar inte hur man kan tappa sååå fort. Verkligen livsfarligt att ta träningsuppehåll. Tusen gånger jobbigare att komma igång sen igen!

Aldrig mer uppehåll! Säger vi....



Ångrade ju i alla fall bittert att jag inte tagit med mig några träningskläder när vi var i San Francisco! Jag hade ju 6km underbart fin park att springa i, bara två kvarter från där vi bodde... Hade väl kunnat köpa ett par nya löparskor iofs, men det kändes onödigt när jag har ett par rätt så nya hemma...

Lite dålig jag kände mig när vi låg på en filt i parken och åt ost, drack vin och kände fläsket växa.. Medans sjuttiotusen joggare hurtigt sprang på stigarna omkring!

Men men. Semester heter det ju..



Hittade den här texten på internet: Runner's World Magazine has just named San Francisco the best city for running in the United States based on its weather, the number of running clubs, racing events and the the ample park space available for runners.

Skulle haft med mig joggingskorna!!

Men nu är det slut på semestern! Börjar jobba ikväll :(
2010-10-08
 21:35:32

New York!

Nu har vi varit hemma i Sverige sen igårmorse. Kom till arlanda vid 8 på morgonen.. Planet var en timme sent. Vi fick inte lyfta i tid för president Obamas plan flög över Newark, så vi fick vackert sitta i planet inne på gaten och vänta.


Innan det hade vi 11 timmars väntetid i New Jersey! Vi gjorde det bästa av tiden och tog en direktbuss in till Manhattan!!


The Chrysler building


Time square


Time square


Bacon och ägg till frukost :)


Usikt från toppen av Rockerfellar center. Central park.


Utsikt mot Empire state building.


Utsikt mot Hudson river.


Massa folk däruppe..


Trump tower


Gick en sväng till Central Park. Häftigt med utsikt mot skyskraporna innifrån parken :)


Mysig park. Satte oss och vilade där en stund, men vågade inte sitta still för länge... Risk att somna :P


Helt slut efter en hektisk dag i New York. Skönt att sätta sig i en taxi och åka tillbaka till Grand Central Station och ta bussen tillbaka till New Jersey och Newark.. Där sedan ännu en natt ombord på ett flygplan väntade!


Hade man inte varit helt dödstrött efter en natt spenderad på ett flygplan med dålig sömn så hade jag nog haft mer ångest över hur lite jag hann vara i New York.. (hann/orkade ju inte shoppa nånging!!!) så det var kanske lika bra att vi ar trötta egentligen. Kände mig bara nöjd med att överhuvudtaget hunnit åka in dit en sväng.
Fick ju en liten bonusdag på semestern där som vi inte hade räknat med!

När vi kom hem till Sundsvall kl.17 somnade vi direkt. Sov till kl.7 imorse. Börjar bli riktigt trött nu igen, så det är nog snart dags att sova.

Gonatt!
2010-10-06
 04:02:55

San Francisco day 13 & 14

Igår var det fint väder igen, så vi gick upp en sväng till parken och njöt av solen. Låg på en filt utanför The Conservatory of Flowers, lyssnade på musik och åt choklasmuffins.

På kvällen lagade jag och Pontus middag och bjöd Lauren och Martin. Fläskkotletter, potatis, sallad och viiin :)

Till efterrätt fick vi testa nånting japanskt som de hade hemma; Mochi! Små bollar av nån slags risdeg... med glass i Rätt gott faktiskt!





Sen bjöds det på mer vin, saké och olika dinkar. Trevligt! :)


Idag har vi inte gjort så mycket. Pontus mådde illa imorse (vet inte om det var den dyra whiskeyn martin bjöd honom på igår som spökade eller vad det var) så han la sig och sov igen efter frukosten. Jag satte mig ute på gården i solen och läste.. Skönt, man ska väl hinna ta det lite lugnt på semestern också!? :P

Nu har jag precis kommit hem från en skönhetssalong som Lauren rekomenderat. Manikyr och Pedikyr blev det. Samtidigt.
Satt i en jättestor massagefotölj, med ena foten i fotbad, medans en liten asiatisk kvinna jobbade med den andra foten.. samtidigt som en andra asiatisk kvinna fixade med naglarna på ena handen och en tredje asiatisk kvinna masserade den andra handen! hehe, helt underbart!

Har aldrig haft såhär perfekta naglar! Kan ju hoppas att det håller tills på måndag iaf.. Då börjar jag jobba igen, så då vet jag att det är kört för mina fina naglar..buhu..





Fick ett par otroligt snygga flipflops att gå hem i, så inte nagellacket på tånaglarna skulle bli förstört.
Kände mig inte alls dum.. i jeans, tjocktröja och alldeles för stora rosa flipflops... Kallt var det också, blir ju det på kvällarna här...

Nu har vi packat klart! Ska försöka sänga väskorna nu.. Lite orolig över hur det ska gå och hur mycket vi kommer att få betala för övervikt.. Gah. Vinflaskor väger ju...



Ses snart Sverige!
2010-10-04
 06:53:00

San Francisco day 12

Welcome to Sunday Night Football! eller ja.. matchen började klockan 13 :D

Vi tog en välförtjänt sovmorgon till typ 0930, och käkade en ordentlig frukost hemma. Vi gick ner till bussen vid 11 och åkte ner till downtown.

Där bytte vi til BART som är San Franciscos tunnelbana. Den går bara från downtown och sedan ut till förorterna, eller snarare de lite mindre städerna i närheten, en av dessa är Oakland.

Vi var framme vid 1230 ungefär och köpte öl och en påse popcorn. Oakland Raiders spelade idag mot Houston Texans. Oakland är ett riktigt säckgäng och Houston ligger 2a i AFC Conference. Trots detta valde vi att hålla på hemmalaget för att slippa få öl och nachos i nacken.

Matchen var riktigt bra faktiskt, redan på första driven klev Houston igenom Oaklands värdelösa försvar och gjorde touchdown. Men sedan svängde det ganska friskt och mot slutet hade Oakland en riktigt bra drive och var väääldigt nära att få lika och tvinga fram en övertid. Men en sack och en missad passning senare var matchen över. 31-24 och vinst till Texans.




Lauren lever sig in i matchen ordentligt! Foamfinger, keps och öl i högsta hugg :D




Cheerleaders


Återigen hade vi riktigt grymma platser! :D


Martin käkar en Nachotallrik


Jag och Sofie köpte varsin pretsel och blev chockade över att det var salt och inte socker på dom..
Ingen höjdare direkt.


Precis innan Oaklands QB dunkar iväg en 40 yards passning


När matchen var över blev det en jäävla kö till tunnelbanan


Hela tunneln som går över floden/järnvägen var fullproppad med folk



Vi kollade vädret innan vi åkte till matchen och det såg ganska dystert ut. Men vi fick bra väder i princip hela matchen vilket var grymt skönt. När man ser bilderna på kön så är det lätt att föreställa sig att det tog 12h hem men så fort vi kom igenom tunneln så flöt det på bra och en timme senare var vi hemma i lägenheten igen.


När vi kom hem så bytte jag och Sofie om och tog en promenad ner på Clement Street som ligger några gator ner. Det är en kinesgata där det mestadels finns små butiker och väldigt många restauranger. Vi lyckades på något vänster inte hamna på en kinakrog utan en med lite mer amerikansk mat på. Vi åt lite Calamari och friterad gul/grön tomat med getost och nån sås till förrätt sedan varsin New York Strip Steak.

Nu blir det sängen!

/Pontus



Måste bara tillägga att jag faktiskt tyckte matchen var mycket roligare att se än jag förväntat mig!
Kunde ju inga regeler alls innan... Aldrig kollat på amerikansk fotboll. Men Pontus förklarade, så efter en stund hängde jag med rätt bra.

Sen blev det väl extra roligt eftersom det var på en jättestor häftig arena, med jag vet inte hur många tusen glada åskådare, fint väder och massa saker som hände runtomkring :)

Men nej nu ska vi sova som sagt.

/Sofie
2010-10-03
 07:54:52

San Fracisco day 11

Idag tog vi "sovmorgon" igen.. till kl.9!
Känns som vi har gjort de flesta turistgrejerna, sett det man måste se osv, så vi fick sätta oss en stund och fundera på vad vi skulle göra imorse. Bestämde oss för att åka till det mexikanska området i San francisco, Mission District!

När vi kom ut genom dörren möttes vi av dimma och kyla. Det var till och med lite blött i luften.. fast inget regn. Tog en kaffe på Javaholics medans vi väntade på bussen.

När vi kommit förbi Golden Gateparken och började åka neråt på andra sidan kullen försvann dimman och det blev soligt och fint! Sjuka väder!! :P



Gick in på en sidogata där det fanns massa häftga (och vissa fula) väggmålningar.



Mission district är känt för sina Murals, väggmålningar. Man såg dom lite här och var.



Hittade ett glasställe med spännande smaker! Vi tog cinnamon brittle, strawberry sorbet och secret breakfast (bourbon och frukostflingor!) MUMS :)



Efter en mounteverest summit promenad (uppför, nerför, uppför, nerför, uppför igen osv) kom vi till Dolores park. Där var det massa folk. Stannade och tittade på alla lekande hundar en stund :)



Gick vidare längs en mer promenadvänlig gata (tack) och hittade en Jamba Juice! Där kan man köpa massa gott, bla fruktsmoothies!


Om man tittade åt höger var det dimmigt och såg kallt ut..


Man såg även en "gayflagga" där inne i dimman... i mitten av bilden..


Om man vände huvudet åt andra hållet, mot downtown, var det strålande sol!

Tog en spårvagn in till stan...


..och köpte en iPad!!! :D


Pontus leker. Han är nog liiiiite avundsjuk, moahaha. Men han får väl leka med den när han vill, så det ska nog gå bra :)

Nu ska vi dricka upp våra vinglas, sen sova.

Imorgon ska vi till Oakland på amerikansk fotboll!
(ska åka tunnelbanan som vi inte ens visste att dom hade dit..)


Godnatt!



2010-10-03
 03:32:43

iPad testing!

Waaaaha, jag slog till och köpte en iPad idag!:) Dock har jag inte lyckats lista ut hur jag laddar upp bilder från den till bloggen.. Det vill inte riktigt funka som det ska. Men pontus säger att det kommer ordna sig så jag litar på honom.. Han får fixa det sen! Nu ska vi gå upp till safe way och handla lite mat o vin. Blir myskväll framför tvn ikväll. Martin och Lauren är på babyshower och baconmiddag (?! Hehe) så vi är ensamma hemmer med Mojo ikväll :) Lägger in lite bilder från dagen sen. Later!
2010-10-02
 06:36:56

San Francisco day 10

Idag har vi varit över till Alcatraz! Gick en "audiotour", där man fick gå i sin egen takt med hörlurar och lyssna på inspelade berättelser från fångar och vakter. Jättebra faktiskt :)



Men först började vi dagen med en äkta amerikansk frukost; pannkakor, ägg och bacon! Jag orkade två blueberrypancakes, sen var jag proppis...

Konstigt att dom är tjocka i USA med dessa nyttiga frukostar....?! :P

Dock har vi sett MAX 10 riktigt tjocka människor här! *förvånade*
I den här staden, och kanske i hela Californien, verkar de flesta vara nyttighetsmänniskor. Man ser folk som joggar, cyklar och går runt i träningskläder överallt!



Jaja, anyways... Efter frukosten fick vi halvspringa bort till Pier 33 för att hinna med färjan till Acatraz!


Framme vid Alcatraz hamn.


Huvudbyggnaden underifrån..


Vakttorn


Ett cellblock




Vanlig cell


Isloeringscellerna. Här blev de instängda i totalt kolmörker. Man kunde se hur fångar hade ristat in streck på väggarna inne i cellerna..


Utsikt från gården utanför vakternas kontor och byggnaden där deras familjer bodde (!)


Efter audiotouren gick vi en sväng och tittade.. Flera vägar var dock avstängda så man kunde inte gå runt hela The rock.

Tog sedan färjan tillbaka till land. Promenerade bort till Ghirardelli square. Ett litet fint köpcentrum som förr var en stor chokladfabrik. I en butik kan man fortfarande köpa chokladen, som dock numera tillverkas i en modern fabrik på andra sidan gatan.
Köpte choklad, och jättefina cupcakes! mums!


En man som gömmer sig bakom kvistar och skrämmer folk.... iih! Sen vill han ha betalt för det hehe..


Vi åt krabba i Fishermans wharf! Det var JÄTTEgott :D


Ölen var också god.


Lombard street, världens kokigaste gata! (Kryllade av fotograferande turister här)


Den coolaste gatan tyckte jag dock var denna; Filbert street. Världens brantaste!


Svårt att fånga på bild hur brant det faktiskt var...


Gick upp en liten bit. Höll nästan på att vingla omkull när jag vände mig neråt..


En bit av chintown när vi var påväg till bussen hemåt..


Häftiga hus


Aah, hemma efter bussfärden från helvetet där man fick stå packade som sardiner.
Solnedgång på 6th Ave.


Våra fina cupcakes blev misshandlade på hemfärden, även fast de satt fast i en speciell kartong.. När vi skulle smaka en var alla uppochner och ihopkletade... så vi tröståt upp allihopa.

För mätta för att äta middag, blir nog sova snart istället.

Gonatt!

2010-10-01
 08:23:51

San Francisco day 9


Idag har det varit dimma hela dagen. Första gången vi haft dåligt väder faktiskt!
Tog det lugnt imorse, sovmorgon till kl.9! :P


Promenad i Golden Gate park. Gick förbi Conservatory of flowers, vilket vi cyklat förbi flera gånger men aldrig stannat för att titta.. (Fick punka på Laurens cykel sist, så nu får vi vackert gå :/)


The Dahlia Garden.


Fina blommor!


När vi började närma oss Haight street kunde man se att på andra sidan kullen var det soligt och fint!
Alla ledningar i luften är till för elbussarna som går nästan överallt i stan.


Fina hus på Masonic/Haight.


En av alla..annorlunda.. affärer på Haight. The cannabis store.
Blev även tillfrågade av en liten mexican om vi "wanna buy weed?" när vi gick i parken idag..
tackade nej..


Lunch!


I slutet av Haight kommer man till Buena Vista Park. Himla brant park på en kulle. Det KRYLLADE av ekorrar! :)


Utsikt mot Mission district, där det var finväder. Men vi (Pontus) tyckte det var jobbigt att gå så långt så vi vände tillbaka hemåt, in i dimman.. :P




Palmgata


Tog en ny väg genom ett fint område och hittade detta läskiga felplacerade hus med konstiga skyltar, skelett och massa prydnadssaker överallt..


Milkshake på ett äkta amerikanskt sunkigt hak! Lucky Penny.


Avslutade kvällen med kinesisk takeawaymat från ett ställe runt hörnet.

Våra fortune cookies sa att Pontus kommer få en oväntad utbetalning och att jag kommer bli glad av en resa söderut..


Nu ska vi sova! Imorgon åker vi över till Alcatraz!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!