2011-05-31
 19:53:36

I'm in the BAND

Titta vad jag har fått av min älskling! Kom med posten idag :D



Nej det är inte ett kasettband.. Det är min iPhone! Beställde ett häftigt skal på tradera. (härmade Lotta litegrann hihi)



Kul!


Hittade btw inga kläder på stan alls... Som vanligt när man vill hitta nått så duger ingenting. hehe.
Men imorgon ska vi till birsta en sväng så får kolla igen då! Vi tänkte gå på Jysk och titta på möbler till balkongen... Har hört talas om nå bra som skulle finnas där. Sen får jag väl lämna Pontus på nån fiskeaffär medans jag springer i klädaffärer......


Nu ska vi äta middag, fläskkotletter, nypärer o fetaoströra! Yummie! Sen ska jag snart till jobbet igen...ynf!

Later.

2011-05-31
 15:20:49

ttörT

Idag är jag lite smått förstörd! Blir det efter dom här himla processledarnätterna... Fast inatt var det hur lugnt som helst, så jag kan ju bara tänka mig hur det kommer kännas efter en riktig grisnatt.... Usch.

Ska jobba igen nu inatt, så jag sov länge idag.. Har nästan nyss ätit frukost. Nu måste jag klä på mig och gå en sväng till stan. Alla mina allergimediciner är sluuuut...!

Tänkte även kolla efter nå  nya kläder tills på fredag. Då är det nämligen klassåterträff! 10 år sen man gick ur 9:an... TIO ÅR! Helt sjukt! :P
Får se om jag hittar nått kul. Annars får det duga med nått gammalt... nähä?


Åååh vet ni vad jag har för godis hemma?


Iiihihi..!!! kan ni gissa??


Det godaste! Som jag längtat!!


SKITTLES! :D



Fick en massa grejer av mamma igår när jag var där och lämnade tillbaka hennes bil. Godis och sprit :)
Fick även ett jättefint halsband.. med en stjärna i glas! Som jag givetvis tappade i golvet så den gick sönder.. Jävla KLANT! :(



Nej nu ska jag röra på fläsket så jag hinner till stan och köpa det jag ska innan det är dags för träning. Blir ett pass Pump idag!

Aufwiedersehen.
2011-05-30
 00:26:41

Väderomslag

Filmen igår, Pirates of the Carribean, levde väl upp till mina förväntningar. Vilka var att det skulle vara en underhållande film, varken mer eller mindre :)

3D var väl inte sådär dödshäftigt.. Man kan nog lika gärna se film "som vanligt" tycker jag.
Glasögonen var GIGANTISKA, jag med mitt smalhövve! Och så fick jag ont på näsan av dom...!


Hmm..


Idag var det sista dagen som katt-och husvakt för mig ute hos mamma och Lasse, för den här gången! Dom har kommit hem nu ikväll. Äntliiigen! :)

Jag höll på rota igenom några lådor i en byrå på jakt efter ett måttband.... Tänkte beställa några nya bikinisar från Victoria's Secret och måste mäta om jag är en XS eller S...?!... Hittade inget måttband! Däremot hittade jag två gamla bilder på mig och Maja som jag inte sett förut!!

Haha, vi måste vara typ 6 år här... Vi går på dagis och är utklädda till indianer!


Tessan, Jag, Maja! Söta! :)

Sen kommer en bild på mig och Maja i vardagsrummet i lägenheten på riddargatan. Jag och mamma måste precis ha flyttat till stan här... OCH VAD HAR MAMMA SATT PÅ MIG FÖR BYXOR?!? haha!


Jag ser ju ut som en galen clown..! ;)

SEN kommer nästan den bästa bilden.. Nämligen på Lasse!
Eftersom mamma var 33 år när vi flyttade till stan, och Lasse är 6 år yngre än henne... så borde han vara 27 år här! Han är så liten!!


Han var ju söt, man förstår att mamma föll för honom! ;)

Kvinnorna i min släkt verkar gilla lammkött... Även jag uppenbarligen. Pontus är ju 2 år yngre än mig..hihi.



Vid kl.16 idag åkte jag till stallet och matade alla hästarna... Tog sedan Berit på en ridtur. Passade på mellan regnmolnen! Var tvungen att galoppera några varv runt en "travbana" för att hon skulle få spralla av sig lite. PIGG häst, svar ja. Sen fick jag skritta ett halv varv runt banan tills jag hittade bilnycklarna som hoppat ur fickan...oops..


innan himlen öppnade sig....


och efter regn kommer som bekant...ja just det, solsken. och en fin regnbåge!


Lillfian blev blöt. Men fin i sin nya flashiga grimma med blått glitter och lurv..hihi :)


NU ska jag gå och lägga mig! Trött, Tröttre, Sofie.

Grattis på morsdag till alla mammor förresten! (Fast nu är det egentligen en halvtimme sent ju!)

Jag kände mig som en dålig dotter som inte hade skaffat nån present till min mmma idag... Så jag plockade en bukett liljekonvaljer o ställde på bordet, och dammsög hela huset åt dom så dom fick komma hem till ett rent hus iaf!



Natti natti!
2011-05-28
 17:54:52

Lördag

Hmm Morris hade visst gästbloggat här nyss. Wierd...

Idag åkte jag ut hit vid kl.11. Släppte ut catsen. Åt frukost. Släppte in Morris. Somnade på soffan...
Sov typ till kl.14!! Vafan hände? Läste dock mitt horoskop (skytten!) i ST att jag behöver mycket sömn för att uppbåda en massa energi just nu...

Lyckades i alla fall ta mig i kragen och springa en sväng idag också! Strax över 5km bara.. Gick sjukt tungt idag! Men känns bra att jag har rört på mig iaf.

Ikväll ska jag och Pontus på bio! Pirates i 3D ska vi se. Lär ju bli nått gott att äta till filmen, därav mitt tvång att springa idag hehe..



See you ikväll Jack!


Mat nu!
Håller på och värmer tacogratäng från igår nu. Hungriiig...

2011-05-28
 17:37:21

Morris blogg.

Hej jag heter Morris och jag är lite tjock. Men bra söt ändå va?!
En katt är jag. Katt!





Har suttit ute på gården och spanat på alla förbaskade fåglar idag så nu är jag trött..
och hungrig!

Mjaau.


2011-05-27
 17:15:13

We are your friends

Usch vilket väder det är idag! Helt grått och regn. Har väl varit halvgrått hela dan..? Men precis innan jag slutade jobba började det självklart spöregna!

Katterna kastade sig som vanligt ut genom dörren när jag kom hit och öppnad... Men dom tvätstannade på trappan när dom märkte att det regnade. Millan skiter dock i att det regnar, hon ska ut hela tiden ändå! Fast hon vill komma in med jämna mellanrum...(och värma sig?) sen ut igen! Och varje gång hon kommer in är hon alldeles blöt..som en dränkt katt, höhö. Och lerig/sandig om tassarna. Skulle va lättare att torka av tassar på en hund tror jag. Kattskrället är ju så vig och ålar iväg. Hade även varit lättare med Morris. He´s not that vig :P


Morris suktar efter fikat, efter att Maja, Marita och Helmer varit här...



Åh!
Jag har bokat biobiljetter till mig och Pontus imorgonkväll. Vi ska gå på senaste Pirates filmen. 3D. First time! Hoppas inte Pontus tänkt göra nått annat imorrn kl.21. Typ fiska? Det kan han fetglömma i så fall! HÄR SKA MYSAS!!

Vi har knappt träffats den här veckan känns det som. Jag har ju sovit här och jobbat förmiddagar. Han har sovit hemma och jobbat nätter/fiskat......

Ska laga tacogratäng och äta middag här ute ikväll.




Snubblade över en blogg av en tjej som är sjuuukt duktig på all måla: http://bokkei.blogg.se/
Kolla in videon!! Coolt! Önskar att jag kunde...







Precis pratat med Linn nu, Berits ägare. (hästen)
Ska rida på söndag! Linn hade stalljour då = man ger alla hästar mat och släpper in och ut dom ur hagarna...
Hon tar morgonen och jag ska fixa kvällsbestyret. Kraftfoder i hagen på eftermiddagen, in med alla FEMTON hästarna och ge dom hö inne...

Ska rida nånstans däremellan också. Linn tyckte att jag skulle trava o galoppera mycket för Berit hade varit ett riktigt energiknippe igår. Hehe inte mig emot!


Nu ska jag börja med tacogratängen!

Trevlig helg!
2011-05-26
 19:08:28

Gablööu?

Jag är trött!













Sitter i soffan och grimaserar... hehe..tröttskalle.
Kollar på Simpsons och funderar på att gå och lägga mig...! Blir så sjukt trött av att jobba förmiddagar. Kan väl bero på att jag måste kliva upp 04.30 kanske..

Pontus och jag åt middag tillsammans här ute idag. Nu är han på jobbet, så det blir jag all alone med katterna som enda sällskap här ute inatt också. Gick faktiskt riktigt bra att sova här förra natten. Blir ju inte riktigt mörkt på nättrna nu, det tackar jag för :)

Har förmiddag imorgon med så jag skulle faktiskt kunna gå och lägga mig snart så jag är pigg imöra. Måste bara vänta tills Millan behagar komma in.

Ska kolla klart Simpsons först. Sen gå ut och ropa på henne..

Hörs!
2011-05-25
 14:19:33

Skogsvandring

Nu har jag varit ute på en LÅNG promenad. En mil blev det faktiskt.
Gick till Mjösunds kyrkogård först och hejade på mormor, morfar, farmor, farfar och pappa...Jag har typ hela släkten där.. även morfars far o mor och mormors far, mor o bror..

Blommorna som jag och mamma satte för nån vecka sen var jättefina!

Sen gick jag genom  Berga, ner till Bergafjärden och genom skogen tillbaka hem. Tänkte att jag skulle kolla vart dom har gjort en "hästparkering" (hagar alltså) som det stod om i tidningen i helgen. Det skulle vara nere vid Bergafjärdens camping, så man skulle kunna lämna hästen där och äta på restaurangen t.ex. Rolig grej! :)
Dock gick jag inte enda ner till campingen så jag såg ingen hästparkering...


OJ nu fick jag besök här ute! Maja, Marita och Helmer kom! :D

Later!
2011-05-24
 23:16:41

Vid närmare eftertanke..

Jag hade ju funderingar på om jag skulle sova ute i huset i Njurunda inatt.. då skulle jag ju va där redan när jag vaknar och slipper åka dit helt trött...

Men jag är ju som sagt aningens jättemycket mörkrädd.... Och nu har världens jävla ovädersmoln dragit in över stan så jag skulle inte bli förvånad om det kommer åska och dundra inatt. Mörkt som fasen blev det ju också. Så nu sitter jag hemma i våran trygga lägenhet och kvällsfikar. Blir alltså inget av med att sova ensam därute inatt.. hehe.

Pontus jobbar inatt, men jag får väl ha isis som sällskap då!
Min stora gosiga isbjörn som brukar vara sängvärmare på Pontus sida när inte han är hemma... ;)


Han är bra å ha, gamla isis!


Hoppas katterna sover gott inatt nu. Verkar ha gått bra hittills iaf. Inga blommor nedrivna eller spår av slagsmål nånsans... Heller inga spyor. Jag är otroligt glad så länge jag slipper dom!

Lägger in några bilder från dagen som gått. Somriga bilder, fast det inte kändes som nån vidare sommar, som det blåste!!!


Herr Morris har precis blivit utsläppt och plöjer med bestämda steg fram genom höggräset! Millan är för snabb för att fångas på bild :P


Tog en promenad ner längs med skogskanten. Där var det fullt med vitsippor, fint.

Såg även att liljekonvaljerna blommar i skogen bakom huset! Ska plocka ett gäng morgon och piffa upp lite på bordet här hemma tror jag...

Gick genom Berga på tillbakavägen. Massa hästar i grön/gula hagar! Det är sommar det!


Så härligt!

Nej nu ska jag sova så jag orkar kliva upp tidigt imorrn med! Har tagit mig upp kl.9 både igår och idag, vilket jag tycker är TIDIGT! Men ska försöka kliva upp ännu tidigare imorrn... Lika bra det så att jag kan somna tidigt imorgonkväll. På torsdag och fredag ska jag nämligen jobba förmiddag och börjar då kl.05.30.
Torsdag till fredag kanske jag faktiskt sover i Njurunda.. för då kommer jag va så trött efter första förmiddagspasset så jag kommer somna som en stock innan det hinner bli mörkt! hehe, perfekt :)


Gonatt, sov gott!





2011-05-24
 11:06:14

Aska

Askmolnet från vulkanutbrottet på Island är påväg mot Sverige ser man på nyheterna. Ikväll kommer förmodligen Landvetter få stänga och sedan kanske även Arlanda!

Finns alltså en stor risk att det kommer bli jobbigt på jobbet framöver eftersom nästan all post går med flyg! Förra gången vi drabbades av askmoln i luften fick processledarna det jobbigt då deras telefoner ringde I ETT! Hmm.. Än så länge har allt bara gått bra när jag jobbat som processledare men nu kommer jag kanske få känna på hur det är när allt inte går som det ska. Spännande... och BRA att det här händer NU och inte sen när jag går ensam. Har ju fortfarande med mig en som jag kan be om hjälp..


En annan grej är ju mamma och Lasse som är på Cypern nu!! Det kan ju hända att dom inte kommer att kunna åka hem på söndag...Jobbigt läge!


Nu sitter jag ute i Mjösund hemma hos dom och äter frukost. Katterna har fått sin frukost så nu är det min tur. Dock bryr sig inte Morris om någon annan än sig själv. Han sitter och skriker på golvet brevid mig, ställer sig på bakbenen, hänger med frambenen i bordet, fastnat med klorna i mina ben..AJ!
Så, nu fick han slicka ut resterna hur min filtallrik så det blir tyst på honom....
Ska ta med honom ut en sväng nu. Millan är redan ute.

Det är storm här! När det blåser här så BLÅSER det. Huset ligger väldigt öppet ute på åkrarna, med bara en liten skogsdunge bakom... sen ännu mer åkrar innan det blir riktig skog som stoppar upp blåsten.
Låter som att hela huset ska rasa.. Men har det stått emot stormar sen 1800-talet så ska det nog klara den här med :P






Bilder tagna av någon kusin i början av maj..



Åååh jag är trött. Ska gå ut med Morris en stund sen måste jag ta en tupplur på soffan tror jag. Kanske tar en lite längre promenad sen också, innan jag ska åka till jobbet!

Ut i blåsten!

2011-05-23
 11:18:56

Upp och ut

Nu är jag ute i Njurunda och gör mitt jobb som kattvakt hos mamma. Klev upp 9 imorse....och jag var såååå trött. Eller ÄR trött fortfarande!

Har varit ute med katterna ett tag nu. Vi vill inte låta Morris vara ute ensam riktigt än. Han är ju så knäpp och osmidig ibland den lilla parveln.... Alltså om det skulle komma nån annan katt eller hund eller nått så skulle han ju va chanslös. Fast han morrade faktiskt åt en katt som var här o strök omkring för nå dagar sen! Så han har kanske instinkter ändå han också! :) Men han skulle ju aldrig ha nån chans om han måste springa eller slåss skulle jag tro... Magen är ivägen på lilltjockisen!

När vi satt ute på bron jag och Morris nyss, så kom det ett par gående förbi på vägen här med en liten hund. Hunden blängde på Morris och Morris blängde på hunden! Men ingen gjorde nått.
Tanten sa "Men ååh vilken stor och fin katt!"


Nej nu ska jag ta och springa en sväng så jag vaknar till liv!


Åh, en bild på mig, Marita och Carro på Jack´s bar i fredags!



Nice!

Nu ska jag sticka ut en sväng! Later.
2011-05-22
 22:50:55

Gutenabend.

Ich bin TRÖTT! Kom precis hem från jobbet, slutade klockan 22 och jag har verkligen varit igång hela dagen.

Klev upp kl.08 imorse och åkte direkt ut till katterna hos mamma, som är ensamma hemma den här veckan. Blev förvånad när jag öppnade dörre och Morris ålade sig ut och sprang nerför trappan direkt! What?? Det brukar alltid va Millan som pressar sig ut innan man ens hunnit öppna.. Ja hon kom också ut ganska fort sen, men ändå.

Var där och åt frukost utomhus med the cats, sen kom Pontus en stund senare och vi åkte till Åstjärnarna för att fiska.

Det första som häder när vi kommer ner till tjärnen är att jag trampar ner i ett jävla surhål och sjunker blixtsnabbt ner till låren!!
Får panik och skriker på Pontus medans jag känner hus mina powerboots fylls med vatten.... Han lyckas dra upp mig, och sen fick ha även upp min stövel som blev kvar i marken....
Dyngsur från låren och neråt blev jag. Det var bara att ta av sig stövlarna, byxorna, strumporna och soltorka dem och mig själv.. Tur att det var varmt! Och folktomt på den sidan av tjärnen som vi var på..
Vi gjorde upp en eld också. Eller Vi och Vi.. Min handyman fixade det med sin nya fiskars yxa! ;)



Mmhm!





Blöt och lerig!



Hade en tröja som fick agera kjol :P



och Lasses skoggshuggartröja kom till användning :)



Pontus fiskade därborta i vassen...Jag fick hålla mig på bryggan med mina barfotafötter om jag inte ville bli uppäten av myror..! Ynf!


Nu ska jag gå och lägga mig! Ska kliva upp 9 imorgon tror jag. Åka ut till katterna.. Passa på att ta en löprunda därute. Sen är den dags för kvällsjobb igen!

Aufwiedersehen!
2011-05-21
 17:10:27

Utä på lande vettö

Nu är jag hos mamma och Lasse. Dom ska åka till Cypern imorrn så vi ska ta hand om katterna i en vecka. Kommer alltså bli en himla massa åkande fram o tillbaka till Njurunda.

Får se om jag vågar sova själv här nån natt.. Pontus vägrar för han är allergisk mot katterna och tror inte han kommer klara en natt här. (vekling, jag är också allergisk ju ;P)

Så det blir alltså jag ENSAM i ett stort hus med två katter som enda sällskap...med bara skog och åkrar runt omkring. Mörkt och tyst. Knäppande ljud i gammhuset.... Iiih! Det är inte bra för mina mörkrädda nerver...!!!

Men vi får se hur det blir. Kanske inte behöver spendera natten här nån gång heller. Men det skulle ju förenkla en del så man slipper åka framotillbaka som en dåre....

Nån som vill komma hit och sova med mig?? :P (spöken och våldsmän undanbedes)



Idag på förmiddagen var jag på Kickiz nagelstudio (fast hos Lina!) och bättrade på naglarna. Dom har hållt jättebra nu när det är gele istället för akryl! Bara en som blivit lite lös efter att jag släppte en 5kg vikt på nageln på gymmet.. (aj!)


Satte två små vita blommor på ringfingernaglarna. Lite somrigt men diskret sådär. Syns väl inte ens på bilden...

Nu ska mamma och Lasse åka... Dom ska bo på arlandahotellet inatt, sen flyga imorgonbitti. Så nu får kattstackarna inte vara ute nå mer, för jag ska snart åka också.. Millan sitter vid dörren och försöker öppna den med tankekraft tror jag..

Morris är häääär! :)


han ser inte så nöjd ut med att bli tvungen att ställa upp på bild...


Igår var jag faktiskt ut en sväng på krogen, lite oplanerat. Maja skulle jobba sitt första pass i garderoben på Oscar(!) så jag följde med henne dit och presenterade henne för dom andra.. Sen lämnade jag henne där och tog en, två och tre öl på nyöppnade Jack´s bar i sällskap med Marita, Carro, Jerker med flera.

Kommer lite bilder från kvällen senare tror jag :)


Ikväll ska jag ut och äta på O´learys med Maja, Marita och Ullis! Trevligt. (Där får jag rabatt också, som anställd på Oscar, yes!)


Nu har jag tagit en "dagens outfit" bild som den äkta bloggare jag är...



oh yeah..! linne - HM, shorts - Gina, skärp - HM, halsband - Pilgrim.

Första dagen med shorts i år....Tänkte jag säga! Men jag hade ju faktiskt shorts nån dag i påskas också när det var tokvarmt. Men NU kanske värmen har kommit för att stanna...


Nä men nu har mor och LG äntligen packat sig iväg härifrån så nu ska jag fylla på katternas mat- och vattenskålar, säga hejdå till dom och åka hem till stan. Måste byta om innan vi ska ut och äta ikväll.
Blir nog kallt i shorts ikväll... och så vill jag inte visa mina fläckiga ben för hela stan heller...! Här ute är det inte så noga :P


TJING!





2011-05-19
 20:46:30

Rusat

Strssmongo idag!

Jag sov länge... nästan till kl.15! Man slutar ju så sent på mornarna nu när man är processledare.. 06.45! Så jag var väl hemma strax innan 7. Åt frukost som en hel karl för jag var så jäävulskt hungrig! Hann ju inte ta nån rast alls inatt... Man har ju liksom inga sånna heller nu längre.. (en del nackdelar med processledarrollen då :P) Eller man får ju bestämma själv om man tycker man hinner ta rast en stund nån gång under natten, men det är ju så mkt annat så det glöms bort liksom...

Aja, i alla fall..



När ja vaknade åkte jag till stan och köpte en hållare till iphonen att ha runt armen när man springer.
Sen var det ju VÅRRUSET!!

Sprang med Maja. Eller vi åkte dit och hem tillsammans iaf.. Under själva loppen tappade vi bort varandra efter typ 30 sekunder. Sjukt mycket folk alltså!!


Vi startade i den första starten, "springa fort".. Fast vi hade väl egentligen tänkt starta i "springa" eller "jogga".. Men det gick bra ändå. Var ju långt ifrån alla i "springa fort" som SPRANG FORT... Sprang väl om typ hälften :P

30 minuter tog det! Eller var det 31? Ja nånstans där.



Hemma. Trött, nöjd och rödansikte.

Jag har aldrig sprungit Vårruset förut faktiskt. Maja har gjort det några gånger och hon sa att man får en massa grejer när man går i mål... Men i år tyckte hon att det var ovanligt dåligt!

Man fick en medalj, en banan, en liten sur tranbärsjuice, en namnskylt från nå flrsäkringsbolag att sätta på resväskan typ, en chokladbit och två trosskydd...yaaay...

Nej nu ska jag inte vara bitter! hehe. Var ju faktiskt inte för att få grejer som jag sprang! :P Chokladbiten var mumsig :)


Nu har jag ätit middag. Ska slänga mig i duschen nu och sen åka till jobbet!!
Preciiiis vad jag längtar efter just nu. Fy fan vilken tur att jag inte får lägga mig i soffan och kolla på tv istället. Jag har tur jag!

Later.
2011-05-18
 18:48:38

Ridtur!

Idag när jag var ute på promenad fick jag sms från Linn som äger Berit.. Hon undrade om jag hade tid att skritta en tur idag för hon hann inte rida själv.. Självklart! Åkte dit direkt :)



Lillskruttan utanför stallet. Hon var inte vit när jag hämtade in henne från hagen....Lerig hade=GRÅ Berit.
Tur att man kan stå ute och borsta så jag slipper bli så allergisk!



Min första ridtur ensam med Berit, utan sällskap. Gick hur bra som helst! Red till Kungsnäs en sväng. Barbackamys!



Sen fck hon äta lite gräs och jag fick sitta och vila i solen :)


Later!
2011-05-18
 01:14:04

I'm bored...

Vad är det första DU tänker på när du läser dessa ord?


Du får endast använda ett ord.

Choklad: Center

Cirkus: Pappa

Sol: Bikini

Kallt: OnePiece-björndräkt

Läskedryck: CocaCola

Stekpanna: Pyttipanna

Kärlek: Pontus

Stuga: Armsjön

Sorg: Pappa

Hav: Blått

Tv: Criminal Minds

Cykel: Svart

Ångest: Skolarbete

Chips: Lättsaltade

Säng: TRÖTT

Stenar: Verre

Champinjoner: Mums

Mörkt: Rädd

Promenad: Maja

Liten: Helmer

Rädd: Jag




Jag borde sova, men fastnade inte helt oväntat vid datorn istället. Pontus jobbar inatt så ingenting i sängen som lockar... Förutom just sängen då. Och det faktum att jag faktiskt är trött och vill sova. MEN då måste jag borsta tänderna först... Och smörja in mig. Det är ju jobbigt så därför skjuter jag på det och gör meningslösa "utmaningar" i bloggen istället...


Mina eksem har blivit bättre kan jag ju berätta iaf! Inte helt bra, men inte alls så illa som för nån månad sen. Dock är jag lite orolig över en sak... Jag har börjar få hemskt mycket stora fula blåmärken! Mest på armarna och benen. Typ av att ja kliar mig tror jag... Kanske är 100 stycken totalt... Fast dom sitter ju ihop så man kan liksom inte räka riktigt. Men det är mycket iaf.
Borde väl kanske ringa Hud eller Sjukvårdsupplysningen och fråga om det kan bli såhär av att använda stark kortison länge..?? Jag vet ju att huden blir tunn och skör av det. Men blåmärken..?? Det var nå nytt.
Har inte ringt och kollat upp det dock. Tänker att det är säkert inget farligt....samtidigt som jag inte vill veta OM det faktiskt är nått farligt....!!
Aja, om det inte blir bättre om ett tag så måste jag väl ringa då.

Tog en bild på mina ben när jag satt i sängen imorse men det ser så hemskt ut så jag vill inte visa. Pontus är rädd att folk ska tro att han misshandlar mig.. :P


Nä men nu måste jag gå och lägga mej!!
Gonatt!

2011-05-17
 20:47:04

Everyday I'm Shuffling

Gilla!

2011-05-16
 23:41:56

Bra grejer!

Jag kan fan inte äta Kebabtallrik, får bara halsbränna! WTF?!

Ikväll blev det ett pass Spinning och Core på Ego iaf. Imorgon ska jag nog köra ett pass Pump. Kanske inte lasta på absolut max på benböjen... ska ju springa Vårruset på torsdag faktiskt! :)
Iofs är det ju bara 5 km så det borde gå bra i vilket fall.. *skryt* hihi... ;P

Var riktigt häfigt väder när jag gick hem efter träningen ikväll. Solsken och fint regn:




Jag ska springa Vårruset på torsdag som sagt, med Maja! Min vän och även snart kompanjon! hehe nä vad säger jag? Kollega! :)
Hon vill nämligen börja jobba i Garderoben! WOHO!!

Ska följa me henne dit på fredag och presentera henne för Maria och Maja (!) som jobbar där då... Så nu blir det två Major i garderoben... alltså måste man kanske börja kalla "min" Maja för Anna Maja..(vilket hon ju faktiskt heter, men det känns konstigt att säga för jag har aldrig kallat henne det..) Suck. Vilket problem va....

Men skitbra att vi blir fler i garden så vi slipper krisen varenda gång nån inte kan jobba!! OM Maja (Anna Maja) nu vill börja jobba där vill säga. Hon kanske kommer hata det... Men det tror jag inte! ;)



Nu har jag precis kvällsfikat lite. Pontus kom hem från jobbet för en stund sen och har suttit i skrubben sen dess! Haha.

Vi har äntligen rensat undan lite saker där och ställt in ett litet bord. Så nu kan han sitta där och binda flugor och pyssla me sina fiskegrejer...





Väldigt bra exrautrymme med den skrubben! Ännu en anledning till varför våran lägehet är så underbar.
Sen kan jag ju stänga in Pontus där när han är olydig också. Perfekt! :)


Utsikt från köksfönstret när jag kom hem förut...


Slut för idag!




2011-05-16
 17:39:40

Jag är tillbaka!

Har ju inte hunnit blogga nått de senaste dagarna...

Lite bilder från aspirantutbildningen i Höga kusten! Det var skitbra som vanligt! Tror alla tyckte det var tråkigt att det var sista gången!! :(

tjejerna på balkongen på Björkudden


Erik och min rumskompis Lotta redo för bastubad och bubbel!



Hej! Jag badade i Ångermanälven! NÄSTAN alla doppade sig!:) Kallt...


Sofia ensam kvar i badet :P Anders, Lotta o Madde brevid..


Fina tjejer innan middagen.


Killarna va väl stiliga dom med :P


Vi fick fördrink, trerätters middag med nå gott kött till varmrätt och vitt o rött vin till det..!


Tog en öl nere i "spelrummet" efteråt :)


En väldigt bra avslutning på en bra dag!


Regionchefen Björn Ohlsson var med och pratade ledarskap.


Kom hem från utbildningen på torsdagkväll. Dödstrött och somnade så fort jag la mig i sängen! Snarkade visst så Pontus inte kunde sova!! Jag som aaaaldrig snarkar annars! :P



Fredagkväll jobbade jag. Tränade processledare med Ljungberg. Finns 6st olika processledare att gå och öva med så det kan vara ganska förvirrade eftersom alla dom är/jobbar olika. Ljungberg vägrade hjälpa mig med något eller lösa problem åt mig, utan jag fick försöka fixa allt själv. Hemskt irriterande och lärorikt! :) Kvällen gick iaf jättebra.


I lördags åkte vi till Söråker och åt middag för vi hade så tråkigt här hemma... Sen jobbade jag på Oscar med Patrik. Vi var bara två, fast man egentligen ska va tre på lördagar i garderoben... Men vi fixade det iaf, vi är ju så rutinerade! :P Det var väl inte exremt mycket folk, tack o lov. Men stressigt som fan blev det!
Jag som hade tänkt ta ett uppehåll från garderoben i sommar eftersom jag ska jobba 100% på Posten, börja rida Berit, och gärna vara lite ledig också! Men nu har det förtsvunnit så mkt folk på kort tid så vi är helt plötsligt bara 4 kvar! (om man räknar med mig och Patrik, och han skulle också ta semester i sommar....)

NÅN SOM VILL BÖRJA JOBBA I GARDEROBEN?! Jättebra extrajobb! :D

Har precis ätit  middag nu. Det blev kebabtallrik från Kebab city (godast!). Orkade dock bara halva... Ska på spinning om 1,5h. Hoppas jag inte blir illamående! :/

Nu ska jag läsa ut den 47:e och SISTA boken om Isfolket!!! *gråter* Så jävla hemskt att det är SLUT... Världens bästa böcker!! ♥

2011-05-11
 07:29:41

Tisdagkväll

Igårkväll efter jobbet somnade jag i solen på balkongen iklädd bikini. Vaknade helt mosig och svettig. Tgen dusch och åkte till Ullis istället för att gå och lägga mig! Det var ett bra beslut! Åkte dit med Maja, Marita och Helmer. Ahmed hade några kompisar där också(som även jag känner litegrann). Vi grillade hamburgare till middag och åt Ullis goda rabarber o hallopaj till efterätt. Hade jättetrevlligt! :)

Fick träffa deras "nya" katt äntligen! Klara.



Hinner inte skriva mer, ska åka till Höga kusten nu! Slänger in några bilder :)







2011-05-09
 20:37:06

Gääääääääsp!

Jag är så obeskrivligt trött just nu!

Har jobbat förmiddag 05.30-15 idag.. Så jag klev upp 04.30 imorse. Direkt efter jobbet cyklade jag till Ego och var duktig och körde ett ganska rejält pass armar, axlar o lite ben i gymmet + 20 min crosstrainer!


Nu ikväll har jag suttit och läst en bok om Mental träning. Det blir alltid som man tänkt sig, av Olof Röhlander. Bra faktiskt!! (men jobbigt att läsa när ögonen börjar gå i kors...)
Vi fick i "läxa" till nästa steg i aspirantutbildning att läsa en bok, gå på föreläsning eller något om personlig utveckling. Har lite annat också som jag måste ta itu med... Betygsätta mig själv som en ledare bl.a.. Svårt!
Skulle egentligen även ha coachat någon två gånger... men det har inte blivit av....


På onsdag ska vi åka till Höga Kusten och ha sista delen i aspirantutbildningen, onsdag - torsdag.
Så jag har i princip bara ikväll på mig att bli klar. Imorgon skulle jag hälsa på Ullis efter hon slutar jobba... och sen måste jag packa väskan! Badkläder skall medtagas. Det finns nån form av relaxavdelning med badtunna som vi ska använda på kvällen, där på Björkudden där vi ska bo! :)


Jag var påväg att gå och lägga mig för en kvart sen faktiskt. Bytte sängkläder i sängen och kände bara att "nää, nu vill jag sova!" Men vafan... Klockan var 20.10... Kan åtminstone va vaken till 21..

Ska fixa den där betygsättningen av mig själv så åtminstone det är klart. Sen blir det tack och gonatt!!

Slänger in två häftiga bilder som min kusin tog på mig och Pontus på Valborg vid en brasa...





Todeloo.
2011-05-08
 04:06:24

Halloj!

Jättetidig morgon eller jättesen natt? För mig är det NATT nu iaf. Har precis kommit hem från ett arbetspass i garderoben på Oscar. Jobbade med Maja och Maria så det gick bra! Fast vi blev utsatta för en del surkärringar och idioter som man bara ville skrika åt.... Kan vara så OTROOOLIGT frustrerande att försöka förklara något jätteenkelt för en full människa som är säker på att han eller hon har rätt... Det är helt jävla omöjligt ibland. Gah! Aja...

Sitter och äter frukost nu. Min älskade Verum Hälsofil BLÅBÄR. Underbart gott!

Idag (eller igår då, lördag) var vi upp till Härnösand och köpte bil!
Svängde in i Söråker till Pontus föräldrar på lite brunch och visade bilen på hemvägen :)


Svärmor inspekterar nykomlingen! Hon håller förövrigt på att ta körkort nu. Hon klarade teoriprovet nu i veckan!


Fin va?! Vi är jättenöjda än så länge.

Nu ska jag krypa ner i sängen och pussa på Pontus ♥

Gonatt!
2011-05-06
 16:47:03

Freitag

Idag har jag varit på lunchpump på Ego. Direkt efteråt mötte jag upp Marita, Carro, Maja och Ullis för en lunch på stan. Vi åt på Waynes, första gången jag var där faktiskt...!! Kan tyckas konstigt när man bor i en så pass liten stad med ett begränsat caféutbud..

Helmer var med såklart :)



Han har fått två små tänder! hihi  :D


Gladfisen!


muggtugg!

Jag åt en mumsig laxsallad och provade en liten hamburgare till efterrätt! Macarones eller vad det hette? :P


Gött!

Håller på och färgar håret nu.
Ska strax skölja ur det..
Sen måste vi åka och dammsuga ur bilen lite för ikväll kommer killen från Ö-vik och köper den!!

Buhu, sorgligt tycker jag... Pontus säger att han inte kommer sakna den alls...!
Nej visst den har varit lite jobbig, men ändå... Fina bilen, silverpilen... Jag är knäpp.. Det är en bil Sofie! Men lite sorgligt är det väl..?!?

Aja imorrn ska vi hämta den nya ju, kul! :D


Ikväll ska vi även ut och äta med mamma och Lasse på Saffran! Lasse fyller år. 47 stycken! Grattis till honom! :)
Måste nalla lite pengar från mitt sparkonto.. Jag råkade shoppa upp allt! Vafan hände liksom?! Gah..några linnen hit, shorts, hårfärg å shampo dit...och PANG så va man PANK!

Inte okej. Tur att jag får 100% lön ett tag framöver nu så jag kan sätta tillbaka lite på mitt stackars sparkonto...



Nu är nog håret klaaart. Trevlig helg på er!

2011-05-05
 14:39:09

Miss Beauty

Idag har jag varit i Lillhällom och provridit Berit! Hon var väldigt trevlig. Red en stund i padocken medans Linn, Sandra och en kille som jag tror hette Ola tittade på. Hehe... kul att vara helt övervakad när man inte ridit på nått år och känner sig helt ringrostig :P Men det gick ju bra iaf! Red inte så länge, kände lite på gångarterna o sådär bara... väldigt bekväm trav och galopp! :)

Nu var det en annan tjej som också kanske ville börja rida Berit, så hon skulle komma dit nästa vecka. Efter det skulle Linn höra av sig... Hoppas hon väljer mig!

Här är lilla sötnosen utanför stallen efter jag ridit..



och i hagen..



En jättego stallkatt kom och gjorde till sig också :)


Det var jättebra att man kunde sätta fast hästen utanför stallet medans man borstade o så.. så jag blev faktiskt inte så himla allergisk! Nös litegrann och kände av astman litegrann bara (även fast jag tagit dubbel dos av medicinerna innan...) men nu har det gått över helt, fast jag inte ens hunnit duscha än. Bra! :)


OM jag nu inte kommer få bli medryttare på Berit, om hon väljer den andra tjejen, så har jag kanske ett annat alternativ.....
Jag var ju in på en ridsportaffär och köpte ny hjälm igår. Tjejen som jobbade där var jättetrevlig och vi började prata en massa. Hon frågade om jag hade egen häst ellr vart jag red, så jag berättade hur det var.. att jag ska provrida en häst nu som jag kanske ska bli medryttare på. Då sa hon att hon skulle behöva medryttare på sin häst också! Hon hade två hästar, varav den ena nyss fått föl... och dom stod i ett stall i Selånger, nära Kungsnäs...
Så om det inte blir nått i Lillhällom får jag komma in till henne i affären och prata med henne om det istället!
Helt plötsligt bara sprutar det folk som behöver ridhjälp! hehe sweet! :)


Nej nu ska jag ta en snabbdusch, städa lite, sen gå en sväng till stan.
Ikväll ska Maja och kanske några fler (?) komma hit och se basketfinalen. Öl måste inhandlas tror jag! :D

Och solen skiner, BRA DAG
!
Hejpa!

2011-05-04
 11:01:13

Gooomorgon.

Gud va jag sov konstigt och drömde en massa knas inatt... Men skönt att vakna och veta att jag är ledig nu! Tills på måndag, aaah! :) Hoppas finvädret kommer tillbaka!!

Ska fira "semestern" med att gå på ett pump-pass nu. När jag kommer hem ska jag testa ringa tjejen som äger den vita araben som jag kanske skulle kunna börja rida på! Fast kommer kanske inte kunna åka ut till stallet den här veckan... För det är strul med bilen som vanligt!

Pontus hämtade den ju på lackeringen igår, men då hade dom inte gjort ett bra jobb! Var fortfrande nån liten ful fläck där.. Så efter han kört den till verkstan för att byta vajer på hadbromsen, fick dom köra tillaka den till lackeringen för att åtgärda felet.. NU är den tillbaka på verkstan för att fixa de sista grejerna som skulle göras... sätta dit en stänkskärm tror jag? Hur kan det ta sån tid?!?

OM vi får tillbaka den nu nångång då, så ska killen som ska köpa den komma hit och göra det på fredag. Och då kan vi åka upp till Härnösand och köpa våran C30 på lördag. *hoppas*

2011-05-03
 23:45:04

Tjohej!

Idag har jag varit på Kickiz nagelstudio och gjort nya naglar! Gele den här gången, och jag älskar dom!! :) Hoppas dom håller nudå bara..




Efter jag varit och fixat naglarna hann jag i princip bara hem och byta innan det var dags att cykla tilbaka exakt samma väg, till jobbet då..(ligger nära).

Jobbade kväll och övade med Christer den här gången. Kl.14.30-22.45. Jäkla långa pass det är alltså.. Men än så länge är allt nytt och lite spännande så tiden går fort!
Kvällen passerade utan större problem. Fick ha massa info-möten, ringa transportstyrelsen, prata med chaufförer, skriva ut plomber och lite mer nya grejer som jag inte behövde göra igår när jag jobbade förmiddag..



I lördags på Valborg..
Min moster påminde mig om att jag har ett "jättefint" bord därute hos mamma, som är efter farmor eller pappa...som hon tyckte att jag måste ta hem! Det har stått och samlat damm på logen tillsammans med annat gammalt bråte i flera år.. Så tog och plockade fram det och gjorde rent det....
Det är lite speciellt om man säger så....



Vad tycker ni?
Ska vi ha det här i vardagsrummet kanske? Lite häftigt ju..haha! ;D
Dock glömde jag det hemma hos mamma efter jag rengjort det, så det står väl i hennes vardagsrum nu... (Hoppas inte morris hoppar upp på "fatet" som "negern" håller i... då går det nog sönder....)


75-årskalas med släkten. Vi samlades på kvällen och åt middag. Vi ungdomar gick en sväng och kollade på en brasa också, det måste man ju....  Var en väldigt trevlig kväll! :)


Min kusin Andreas och Pontus. Dom hade nästan likadana t-shirts :P


Jag och "lilla" kusinen Matthias..:)


Det blev inge bra bilder på Pontus pga motljus, så mamma försöker fixa det... hehe.

(hoppas mina kära kusiner skickar över alla fina bilder dom tog också!)


Nej nu ska jag gå och lägga mig. Pontus ligger redan i sängen. Förstår inte riktigt hur han kan va trött.. Han sov väl till 15 eller nått idag. Fast han la sig rätt sent, för det var massa strul med bilen från lackering till verkstad innan han fick lägga sig....suck.

Själv var jag upp kl.09 och gick morgonpromenad! *duktig*


Nej men vi hörs. Later!





2011-05-02
 22:17:40

Start!

Idag har jag gjort mitt första pass på jobbet som Processledarlärling! Det var lite korvstoppning i hjärnan med en massa dataprogram och saker att tänka på... men det var roligt också!
Läskigt att Fredde gav mig telefonen på en gång, så det var jag som var tvungen att svara så fort nån ringde.. Men lika bra att lära sig på en gång. Nu hade jag ju honom breve mig hela tiden som jag kunde fråga.. och så kändes det bättre efter några samtal när jag blivit van.

På eftermiddage vid kl.14.30 ringde det igen. Svarade "Postterminalen, Sofie" och får ett ASGARV i örat! "Woahahaha!!"
Det var min kära kollega Rickard som ringde och blev helt förvånad när jag svarade. Annars äre ju bara karlar som svarar i den telefonen. Det tyckte han var skitkul... :P


Dagen flög iaf förbi. Imorgon ska jag jobba kväll, vilket kommer vara totalt annorlunda och tusen nya saker att lära sig. Då är det en massa bilar som kommer in med post under kvällen, massa tider att hålla och massa mer saker som kan gå åt helvete helt enkelt...! Spännande :)




Nu har jag nyss duschat. Lyckades ta mig iväg på ett pass Spinning och ett pass Core efter det ikväll. VÄLDIGT starkt gjort av mig att pallra mig iväg... Tog nämlige en liten tupplur...i nån timme.. efter middagen (astrött, klev ju upp halv 5 imorse!!) och så SNÖADE det dessutom när jag skulle gå... huua. Sjukt att man låg och solade i bikini ute för några dagar sen!!



När jag satte mig vid datorn nu, använder Pontus stationära dator för ovanlighetens skull, så ser jag en blogg uppe på skärmen. En fiskeblogg. Pontus och Olles blogg som dom tydligen startat igår!  Hehe :)

http://dioxinfiske.blogspot.com/
<-- check it ooot! Mycket fiskar dock.... kanske inte lika intressant som MIN blogg?! ;P


Nej nu ska jag lägga mig! Gonatt!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!