2011-08-27
 15:53:54

Nu sitter vi på arlanda och tar en öl. Lit...

img_6831 (MMS)

Nu sitter vi på arlanda och tar en öl. Lite mer än en timme nu tills flyget går. Imorse när jag vaknade hade mina värsta eksem i ansiktet bestämt sig för att bryta ut! Kul. Ögonlocken, pannan, runt munnen och halsen är helt rött, svullet och VÄTSKANDE!! Mycket otrevligt, fult och hemskt obekvämt. Känner mig som en föygande rosa elefant typ.. För det känns som att alla glor. Gör mitt bästa för att inte bryta ihop och istället va glad över semestern. Hoppas hoppas hoppas det är bättre imorgon så jag faktiskt kan sola och bada! Gaaahh vad har jag gjort för att förtjäna detta helvete?!?!

2011-08-26
 14:45:26

Rörigt

Nu har rörmockaren varit här och stängt av vattnet i badrummet. Han tog bort toalett, handfat och alla rör.. och nu håller Pontus på att demolera våra skabbiga gamla duschväggar. Jag passar på att äta frukost så länge.

Pontus väckte mig kl.13 idag. Jag var helt fäääärdig efter natten. (LEDIG EN VECKA NU, TJOHO!!) Vi började direkt med att böka ut torktumlarn ur badrummet. Jag hade inte ens hunnit klä på mig än.. :P Men tog och slängde på mig kläder efter det, och alldeles då plingade det på dörren och rörmockarem kom tidigt. Vilkem tajming!

Ska börja bära ner grejer till bilen nu och åka till skroten med det. Få se om duschväggarna går in i den...

Vårat badrum blev även så stort och luftigt när inte torktumlaren och tvättmaskinen står därinne..! Skulle va skönt att ha så... Men samidigt jobbigt att behöva gå ner för alla trappor och ner i källaren i huset brevid för att tvätta. Nu har man blivit för bekväm och vant sig vid att kunna tvätta hemma när man vill. Så det får vara lite trångt helt enkelt.



Nej nu kan jag ine sitta här längre. Later!


Berit- sagohästen :)
2011-08-25
 16:27:06

Gaaahh

Idag började jag med att gå till Bilbolaget och hämta ut bilen som varit på verkstan. Det var en skyddsplåt på undersidan som satt löst och behövdes sättas fast. 1000:- fattigare.

Åkte sedan och köpte takfärg. 500:- fattigare.
Igår inhandlades badrumslampa, handdukshängare och nya snygga badlakan o handdukar. XXX:- fattigare

Så, nu tror jag vi har allt som behövs till badrummet! Har inte vågat räkna ihop alla kvitton än....


Var en sväng till stallet och ställde in Berit på tork också :P (regn regn regn...) Ska snart åka tillbaka dit och ta en ridtur. Får bli en sväng barbacka för Linn hade tagit hem alla grejer för en rengöring. Hoppas hon torkat hyffsat så jag slipper bli alldeles blöt i rumpan...


Ska jobba inatt. Sista passet innan semestern. 21:45-06:45.

Imorgon hinner jag inte sova så många timmar. Vi måste nämligen banka loss duschväggarna och bära ut tvättmaskinen och torktumlaren innan rörmockren kommer hit.

Sen ska jag även till Vårdcentralen för att få svar på varför jag får så mkt blåmärken...


Ska försöka hinna packa nån gång däremellan också! Nu måste jag leta reda på våra pass för Pontus hittar inte sitt...
Självklart är det kvinnan i huset som löser sånna problem!!

(även bokat långtidsparkeringen på arlanda idag. effektiviteten själv!)




Regnmoln?
2011-08-24
 07:30:06

Hej!

Tänkte att jag skulle ta och göra ett litet inlägg här.. var ju ett tag sen nu igen!

Har haft mycket att göra de senaste dagarna. Jobbat både inatt och igårnatt.. Just nu sitter jag och äter frukost efter ett helt okej arbetspass. Igår var det värre. Massa maskinstrul och sena transporter, så jag var helt knäckt när jag kom hem på morgonen. Både jag och Pontus sov heeela dagen igår, typ till kl.16. Men det behövdes!


I lördags åkte vi med Lasse till Birsta för att frakta hem en massa grejer till badrummet.
Nu ser lägenheten ut som ett bombnedslag!
I vardagsrummet står handfat och badrumsskåp...och på golvet ligger en enorm kartong innehållandes duschvägg...
I gäst/datatrummet står en toalett... och i hallen kommer man knappt fram för alla kartonger med vägg- och golvkakel.

Jag vill städa!! Det är dammigt och skräpigt på golvet! Men jag kommer ju knappt fram själv så... orka böka runt med en dammsugare? Nej det får nog vänta tills vi kommer hem från semestern.

Lasse ska ju börja renovera i badrummet på lördag när vi åker till Kroatien. Så när vi kommer hem är det förhoppningsvis klart! :)

Just det.... Måste bära ut tvättmaskinen och torktumlaren från badrummet innan dess också. Undra vart vi ska ställa dem då? I köket? :P



Vi åt middag hos mamma och Lasse i lördags också. Kräftskiva! :)




Morris lägger sig i bakhåll på ryggstödet när vi äter efterrätt i soffan och hoppas på att få smaka..


I söndags var jag och red Berit. Tog en långtur och red till Gudmunsbyn och hälsade på Elin  och Roger som var där hos Elins föräldrar. 14 km härlig ridtur! Berit var så duktig så. Avslutade härligheten med att RAMLA AV när jag var tillbaka utanför stallet.....! Hon blev rädd för Ola som helt plötsligt dök upp brevid en bil. Gjorde ont även fast det nästan var från stillastående... suck.




Igår... nej i förrgår blir det ju nu... var jag på en roadtrip med mamma till Stenhuggaren i Bergsjö. Lämnade in mormor och morfars gravsten för att få morfars namn ditsatt.
Passade på att åka runt och kolla omgivningarna lite på hemvägen. Bland annat hamnade vi på ett inte så himla spännande Yxmuseum.....
Däremot något häftigt, var att vi åkte förbi en hage med Alpackor! Kanske världens häftigaste djur ju! :D




www.alpacka.nu

Mamma fick vända och stanna bilen så jag kunde springa ut och försöka locka till mig kreaturen. Dom var dock alldeles för upptagna av sitt gräs....



Nej nu måste jag lägga mig!! Sjukt trött.
Ska försöka kliva upp kl.13-14. Måste åka och köpa en ny lampa till badrummet. Glömt.
Plus en massa smågrejer inför resan....



Gonatt!!
2011-08-19
 16:01:29

Cyklist

Sådär då var sista arbetspasset innan helgen avklarat.
Blev ju bara en förmiddag istället för tre, eftersom jag var sjuk onsdag, torsdag. Dagen gick lätt, var alldeles lagom mycket post. Jag var tydligen sjuk på "rätt" dagar för Botte som hoppade in istället för mig iförrgår och igår hade haft det svettigt... :P

Fick sms av Linn, som undrade om jag kunde ta Berit idag... Å det kunde jag ju! ♥
Sitter och har lite beslutsångest nu bara om jag ska cykla dit NU, eller vänta till kl.18, skjutsa Pontus till jobbet och sen ta bilen till stallet....?
Det börja dra ihop sig så mycket otäcka moln bortöver såg jag när jag cyklade hem från jobbet... Jobbigt om man måste cykla i regn o bli genomblöt. Det är ju en bit att cykla till Lillhällom faktiskt...
Strax över 5 km är det! (blev tvungen att kolla på googlemaps hehe..)
Fast det är ju bra, då får jag gratis träning..cykla över en mil iaf.. Hinner inte träna nånting idag ju.


Ikväll ska jag och Maja på bio. Bridesmaids ska vi se! Har hört mycket positivt om den, så det blir nog kul! :)




Äsch nu chansar jag på att det inte blir nå regn och cyklar iväg! Bara för det så kommer det väl regna...
Känner att jag kommer somna om jag stannar hemma, så det är lika bra att sysselsätta sig. Har ju ändå varit vaken sen 04:30 imorse (zzznark). Kanske hinner med en powernap sen innan bion, annars lär jag ju va helt väck.

Sofie behöver sin sömn very mucho! =/

På återseende.

2011-08-18
 11:39:29

Väntar...

Nu kan jag väl i princip säga att jag är frisk. Liiite ont i magen fortfarande bara..

Vet inte riktigt vad det är för slags mag-åkomma jag haft de senaste dagarna. Magkatarr verkar det som. Har inte kunnat äta utan att få spykänslor och magont. Magen har varit helt uppblåst och stehård. Kännt mig som Elin ser ut nu ;P (höggravid)
Men igårkväll fick jag i alla fall i mig gröt, hårdbröd och proviva. Hungriiig!

Ska ringa till jobbet och säga att jag kan jobba imorgon. Missade alltså bara två pass... Och det hade löst sig med processledare, även fast hälften är sjuka och den andra hälften har semester. Botte fick hoppa in :) Han har varit processledare förut.



Sitter för tillfället och väntar på en rörmockare
som ska komma hit och kolla vad det är han kommer behöva göra här när det är dags att renovera badrummet. Nästa helg! :D
Han ska väl stänga av vattnet och sen sätta nya rör när Lasse är klar med kaklet.
Jag har varit vaken sen kl.08:30, eftersom vi sa att han skulle komma hit nångång på förmiddagen. Suck. Hatar sånt.
Förmiddagen för NORMALA människor är ju när jag sover, för det mesta.... :P
Men lika bra att jag klev upp tidigt så jag förhoppningsvis kommer kunna somna ikväll innan jag ska kliva upp kl.04:30 och jobba...

På lördag ska vi åka till Birsta och hämta duschvägg och resten av kaklet som de fått hem nu.  Sen i veckan måste jag och Pontus skura rent lite i badrummet (eftersom kaklet ska sättas utanpå våttapeten borde man väl rengöra den först antar jag...?) och plocka ut alla grejer... Sen åker vi ju utomlands nästa helg!! Känns sjukt att det äntligen är dags :)


Tänkte visa lite bilder från senaste tiden...



Vi var ute i en skog i Njurunda förra veckan och plockade enorma kantareller!



Som vi sedan gjorde kantarellstuvning av och åt på ugnstekta mackor med ost o tomat. Kanske det godaste som finns!?



Red Berit i lördags. Hittade travbanan (infarten var liksom lite dold vid travet i Bergsåker) som går nästan ända bort till Gudmunsbyn. Där jag och Elin brukade rida på hennes grannes hästar! Om det är fint väder till helgen och om Elin inte håller på att föda barn, så tänkte jag rida bort till dem och hälsa på! Långtur :)


Oooh Maja var här och drack te i lördagskväll. Hon hade med sig en massa gamla knäppa bilder på oss från högstadiet
. Haha. Hemskt. Men samtidigt hemskt roligt!
Ligger några riktigt hemska ute på facebook nu, som är tagna hemma hos Ullis föräldrar. Bland annat när jag sitter på Verres axlar i soffan och försöker se cool ut?!
Men man får väl bju på det antar jag!


Maja, Anna, Jag och Ullis. Ute i en snövall? På vintern när vi gick i nian. Viktigt att INTE titta in i kameran. Maja fattade inte riktigt det liksom....:P


Det här vackra, är från balen i nian. Josef omringad av tjejerna i klassen. (jag i "spicegirls top" som Marita kallade det, längst åt höger). He..he..


Verre, Anna, jag och Ullis. Hemma hos Verre på nyårsafton... 1999-2000. (Eller "tusen..! tiotusen...!" som Ullis skrek på tolvslaget..)


En till. Jag, Anna, Ullis och Maja. Vi är så smååå! :)


En Ullis-attack!


Nu kommer nog rörmockarn när som helst!

later.







2011-08-17
 03:55:26

Jaha det här blev ju inte som planerat. Li...

img_2589 (MMS)

Jaha det här blev ju inte som planerat. Ligger i sängen och försöker sova, men har så jävla ont i magen och mår illa så det går inte. Skriver ett inlägg för att tänka på nånting annat en stund... Skulle ha jobbat förmiddag nu snart (två andra processledare sjuka så jag fick hoppa in o ta lite pass som jag inte skulle haft egentligen) och hade klockan ställd på 04.30. Men har ringt och sjukanmält mig. Vet inte hur dom ska lyckas fixa en processledare till förmiddagspasset faktiskt?! Nej nu börjar magen kännas orolig igen. Toa! Magsjukejävul!

2011-08-16
 00:48:08

I soffan under min zebrafilt! Kollat på 30...

img_1455 (MMS)

I soffan under min zebrafilt! Kollat på 300, criminal minds och nu CSI. Bra grejer på tv ikväll. Mår lite illa fortfarande sen jag åt middag. Blev en sen middag efter träningen vid kl21. Prinskorv och makaroner. Vet inte vad det är med mig och korv nu för tiden?! Klarar knappt av lukten när Pontus stekt sin favvo grillkorv. Blir illamående och äter den absolut inte. Men prinskorv har jag ju alltid tyck om.. Nu kändes det lite sådär...nja... Aja. Ska gå och lägga mig i sängen istället nu. Imorgon blir det sushilunch med Ullis! :)

2011-08-15
 17:19:37

Ansikte.

Ojoj, äntligen en ledig dag! Eller jag jobbade ju till strax efter kl.06 imorse så jag har ju faktiskt jobbat idag. Men ledig ikväll OCH imorgon faktiskt!

Har ju jobbat galet mycket de senaste två veckorna sedan jag kom tillbaka från semestern. Över 80 timmar iaf, och då äre ju mest nätter.
Fick ta extrapass förra veckan för att Olle var tvungen att åka till Småland några dagar tidigare än beräknat för att bli pappa. Och den här veckan som varit blev det extrapass för Joel var sjuk...
Imorse (när jag hade jobbat ca14 timmar och höll på att göra klart det sista innan jag skulle gå hem) blev Tomas, som skulle ha förmiddagen, tvungen att skjutsa sin sambo till sjukhuset!! Så jag fick ta produktionsinfon för hans gäng och starta igång det passet också.... Men sen kunde tack och lov Christer ta över (han hade ju BARA jobbat natten, 7h..) så jag fick gå hem.

När jag kom hem fick jag dock inte sova. Nej nej. Höll mig vaken till klockan var 8, då vårdcentralens telefontid öppnar. Ringde och bokade en tid för undersökning av mina blåmärken!! Det var på tiden, va...
Nästa vecka ska jag dit.
Sköterskan i telefonen sa att blåmärkena kan bero på att jag äter p-piller.
Men vafan?? Det har jag ju ätit i tio år! Aldrig fått blåmärken av det tidigare....

Sov LÄNGE idag. Himla skönt. Skitväder ute så det spelade ju ingen större roll. Tror jag ska cykla till stan en sväng nu. Har fått hem en Bodyshoptidning (som jag sorterade på jobbet inatt höhö) med 100:- bonuscheck. *rycker i shoppingnerven*
Hinner ta en liten sväng i affärerna innan jag ska träna. Spinning+Core står på schemat ikväll.

Sen hem och dricka te och värma mig i soffan! Är så himla frusen...



Här sitter jag och är sepiafärgad i mitt zebraträningslinne och med fotominen på!
Ansiktsburk.



Fångade in en Tuss som passerade. Nyvaken och söt :)


Later!
2011-08-08
 16:59:25

Nagelfix

Idag har jag varit och gjort nya naglar! Tog bort all gelé och filade ner mina egna naglar helt. Började om från början eftersom det satt mycket bättre innan mina naglar växte ut så långt. Gjorde sviiiinont den här gången när gelén härdade, eftersom naglarna var så tunna och nedfilade, helt utan gammal gelé. I vanliga fall brukar det bränna till litegrann när man sätter in handen under UV-lampan. Men nu var det som tortyr! Kändes som nån mosade varje fingertopp med en tång typ.... auuuiiih!

Men vill man va fin får man lida pin. Japp så äre!


Åkte till Ego för ett träningspass sedan. Ben. Mage. Axlar.

Sen  hemma igen så åt jag rester av middagen i förrgår till lunch; pannkaka med Pontus hemmagjorda blåbärssylt! :)




Naturellt, bara med några små silver och blå pärlor på tumm- och ringfingernaglarna.


Igår var vi i Birsta och köpte badrumsmöbler på Ikea och beställde duschvägg och kakel på K-rauta. Tror der kommer bli jättefint i badrummet! Längtar tills det är klaaaart!

Efter det åt vi middag hos mamma och Lasse. Tacos!




Morris på släpvagnen :)


Later!
2011-08-06
 11:43:41

Blåbär

Igår blev det sent innan jag kom hem från stallet! Kom inte iväg förrän kl.19 nånting, för Pontus var borta så länge och jag ville ha bilen dit... Regnet hängde ju i luften.

Träffade Linnea i stalllet och tänkte rida ut tillsammans. Men när vi tagit in hästarna upptäckte hon att Alice hade en sko lös. Jag väntade medans hon fixade med den.. fick dra ut sömmarna och bända lös skon. Hoven sprack lite och fick tejpas med silvertejp... så det blev ingen ridtur för dem. När jag och Berit äntligen tog oss iväg var klockan efter åtta..

Red en och en halv timme. Gick fint :)

När jag kom hem (kl.22.30) överraskades jag av detta i köket:



Pontus hade bakat blåbärskakor, blåbärsbullar, gjort sylt och fördelat resten av blåbären han plockat i små matlådor som åkte in i frysen. 5,5 liter!

Min duktiga älskling! ♥

Tror vi ska äta pannkaka med blåbärssylt ikväll.


Nu ska jag dock göra mig klar för att träffa Maja och Ullis på stan o fika! Trevligt.
Sen blir det en sväng på Berit idag med.

Later!
2011-08-04
 20:57:56

Vårat fina vinställ som jag målat! Måste j...

img_5699 (MMS)

Vårat fina vinställ som jag målat! Måste ju visa va bra det blev :) Nu har vi ätit middag och jag ligger i soffan och slappar lite innan det är dags att åka till jobbet. TRÖTT. Ingen bra känsla att ha innan ett nattpass. Piggnar förhoppningsvis till sen.. Bara tio timmar kvar till helg! :)

2011-08-04
 16:47:47

Godermorgon

Idag har jag typ sovit hela dan! Blev tvungen att jobba Olles kväll igår för han skulle åka till Småland där hans tjej befann sig som skulle föda barn...! (Nu har dom fått en dotter!)

Sen efter kvällen hade jag ju mitt eget nattpass, så det blev ett 13 timmarspass.

Inatt ska jag jobba igen. Men bara natten den här gången. Ljungberg tar Olles kväll tack o lov.



Vi hann i alla fall ut till Storsand några timmar igår innan jobbet. Tror det var finaste dagen i sommar hittills! :)
I förrgår var jag ut till Armsjön med mamma innan jag skulle jobba också.. Började kl.14.30, så vi åkte ut typ kl.9. Sjön var spegelblank där på förmiddagen och jag simmade en rejäl bit. Så härligt, och bra träning! Fick fasen lite träningsvärk i axlarna och  ryggen!

Ikväll ska jag gå på ett pass Bodypump. Så det blir nog ännu mer träningsvärk imorrn.


Jag måste ringa till NagelLina (på Kickiz nagelstudio) nu! En pekfingernagel gick av inatt, och flera andra är lite skadade. Mina egna naglar har växt ut helt och är lika långa som gelen nu. Men det var ju tydligen inge bra, för såhär dåligt har det aldrig varit tidigare när mina egna naglar var korta under liksom... *suck*


Åååh vi fick hem en katalog med saker man kan beställa och få på flyget på Kroatienresan idag! Snart är det dags!! Bara några veckor kvaaaar! Brela Beach..


Aaah...!


Nu ska jag hjälpa Pontus att rulla älgköttbullar! Sen äta dom efter träningen. Mumsigt!

Later.

2011-08-01
 10:43:43

Nu är det slut på det roliga!

Japp. Nu idag är det dags att börja jobba igen, slut på semestern! Fy fan vad det känns pissigt alltså... Nu när det äntligen blivit kanonväder också!!
Kan ju inte påstå att jag haft nån direkt tur med vädret under semestern :( Nån fin dag här och där... Men självklart nu när man ska jobba så ska det vara fint hela veckan!

Jag har haft lite semester från bloggen de senaste dagarna nu också. Har inte haft tid att blogga nånting, utan bara försökt njuta så mycket som möjligt av de sista semesterdagarna...

I torsdags var jag och Elin på stranden i Bergafjärden. På eftermiddagen åkte vi till mamma o Lasse och spelade kubb och åt middag :)
Fredag, lörddag och söndag har jag och Pontus varit med hans familj ute i Storsand! Där är det nästan som att vara utomlands! Igår när vi åkte från stan så hopade sig en massa väldigt stora otäcka moln över hela himlen. När vi kom till Söråker spöregnade det... Men ute i Storsand var det hur varmt som helst och blå himmel. Även fast det ligger ganska nära! Häftigt.





Den här lilla filuren har varit med oss på stranden! Ines heter hon och är en Tibetansk terrier. Pontus mormor är hundvakt åt henne. Blev lite kär.. Jag vill ha en hund! :/

Nu tänkte jag ta en sväng på Ego och träna lite! Det är ju tokfint väder idag med så man skulle kunna ligga nånstans i bikini och sola. Men mitt ansikte är inte riktigt som det borde.....Lite eksem som verkar bli värre av solen. Dock blir kroppen BÄTTRE av solen nu verkar det som. Påse på huvudet kanske??

Men jag måste ju även cykla till jobbet kl.14 så halva dagen är ändå förstörd känns de som. Passar på att träna istället!

Om det är kanonväder imorgon med så ska mamma och jag åka ut till stugan tidigt på morgonen så hinner man vara där några timmar innan jobbet iaf. Och på onsdag jobbar jag natt, så då blir det nog stranden eftersom jag inte börjar förrän 21.45.

Måste bara visa en häftig uggeltavla som vi köpt på Ikea :)


Fin va? Köpte även vinställ som jag målat. Ska visa sen! Det blev jättefint :D


Ut i solen och njut nu! Later.
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!