2012-05-30
 16:49:53

Midsommar

Fick ett mms av min kusin Andreas igår. Han kollade på gamla bilder och skickade ett foto på mig och mamma.

Måste vara från någon midsommar för länge sen.
Skulle tippa på att jag var 11-12 år?



Fint va? :)


I år hade jag tänkt fira midsommar med Pontus och Olle på en fiskeresa till Landösjön i Jämtland (dit vi har åkt och pimplat två vintrar i rad).

MEN nu blev det inte så! För min gamla bästis Verre komma hem till Sverige över midsommar, så då blir det midsommarfirande ute hos mamma och Lasse med Verre och hennes föräldrar. Som back in the days! Längtar <3

2012-05-30
 15:51:12

Instängd och isolerad från luften...

Kul det är att vara pollenallergiker när det "sprutar björkpollen efter helgens värme", som de hade sagt på radion.
Det har satt sig i mina luftrör, trevligt nog.

Började i måndagskväll, efter jag varit i stallet. Fick konstigt ont i halsen och hostattacker. Cicki var här och hälsade på och hade med sig glass! Skönt för halsen även om den inte var så god ;)

Igår hade halsontet gått över lite men istället var det mer astma som besvärade. Var ute ett kort ärende till Ica (med bil) och orkade nästan inte ta mig upp för trapporna på hemvägen. Kan...inte...andas!

Lägligt nog tog min astmamedicin slut i förrgår, och jag mitt snille hade glömt att beställa nytt recept. Så jag gjorde det igår, och fick nått svar via internet att receptet skickats och medicinen kunde hämtar ut..bla bla..

Så idag (sjukskriven även idag) tog jag bilen till stab och flåsade in på Apoteket. Men det receptet fanns inte! Vafan! Flåsade hem igen och läste det där meddelandet som jag fått lite mer noga.
"bla bla" = medicinen kan hämtas ut OM FEM ARBETSDAGAR.
Jahaaa... Jag får väl köra med en annan medicin för att kompensera fram tills dess då.

Imorgon tänkte jag iaf vara frisk och gå till jobbet! Jag får ju klaustrofobi av att bara vara hemma såhär flera dagar.

Jag har iaf lärt mig hur våran tekniska utrustning här hemma funkar (brukar ju va Pontus som fixar allt, skulle aldrig överleva utan honom) så jag har lyckats ladda ner en massa filmer o ladda ner text till dem OCH även fått igång alltihopa i vårt nya mediacenter.
Stolt!

Flåsade även in på Bokia när jag ändå tagit mig till stan idag, och köpte en Kepler bok! Efter den här har jag läst alla i den här serien tror jag. Råkade läsa i ordningen 3,1,2..

2012-05-25
 23:53:31

Astma

Försökte att inte sova så länge efter jag jobbat natt, klev upp strax innan kl13 idag. Har varit toktrött hela dan...men det var ju så härligt väder!!:)

Skjutsade Pontus till jobbet kl15 och gick sedan på stan en sväng. Köpte ett par strumpbyxor att ha under klänningen när jag ska ut och fira Anna imorgon, men ska det va såhär sjukt varmt kan man ju va barbent!

Åkte till stallet. Åskan hänge i luften och det började regna. Mockade, packade hökassar, tog in Berit...sen fick jag världens jäkla astma! Skippade ridningen och åkte hem till medicinen som jag självklart inte hade med mig...

Har fortfarande känningar av astman nu fast jag tagit medicin flera gånger. Tror det vart extra mycket för det är så kvavt i luften liksom..

Gjorde mumsig LCHF middag när jag kom hem iaf. Smörstekta färska champinjoner, sparris och aubergine med kallrökt skinka och fetaost. Mumsigt!

Nu ska vi sova. Pontus ska upp tidigt och fiska, och jag ska upp tidigt och träna! (om astman gett med sig...)

2012-05-21
 23:21:12

Fick två bilder idag från flytringsfisket i Lomtjärn förra veckan... :)

2012-05-19
 17:38:59

Bilden till förra inlägget...

2012-05-19
 17:36:18

Stalljour

Idag åkte jag till stallet kl.07. Gav alla femton hästar mat, tog ut dem en och en till hagen och gav dem hö. Tog lite mer än en timme och jag var helt slut!! En himla massa spring fram å tillbaka..

Tog en ridtur på Berit 1,5h. Mockade. Gav alla hästarna lunchhö..spring, spring.. Sen åkte jag hem och dog i duschen. Nästan.
Nä jag orkade faktiskt träna lite först. Och köra igång en tvättmaskin.

Nu är vi ute hos mamma och ska äta middag! Tar ett glas vin, sen lär jag väl somna...

:)

2012-05-18
 20:54:26

Fiske

Igår följde jag med Pontus ut i hans nya båt och fiskade Havsöring i Bergeforsen.
Jag hade aldrig fiskat där förut... Lite konstigt med tanke på att det typ är Pontus andra hem :P

Det kändes lite sådär att åka ut när det regnade och molnen var gråa och hängde ända ner över trädkronorna. Men det regnade faktiskt inte så farligt där vid älven, och jag hade på mig fyra par byxor och dubbla jackor, så jag frös ju inte ett dugg! ;)

Det började väldigt bra med att jag fick mitt första hugg efter ca 15 min, och lyckades dra upp en fin fisk på 1,75kg!
Tyckte den var jättestor....!





Sen efter 10 minuter fick Pontus ett hugg. Han fick drilla fisken jättelänge innan han fick in den uttröttad till båten så att jag (som darrade av nervositet) lyckades håva den! Fasen va rädd jag var att jag skulle schabbla bort den.. För den var enorm!



4,25kg havsöring och stolt Pontus :)


monster.


påväg tillbaka till frihet...


hejdå fisken...

Sen fick Pontus ytterligare en. En mindre variant. Mer normalstor...






Sen kom min stora! Inte lika stor som Pontus monsterfisk, men don efter person... :P
Jag fick drilla den bra länge innan den gick att håva in, och spöet stod som en båge ner i vattnet. Spääannde!


lite blodig... för den fick följa med hem och bli mat....


Havsöring på 2,78kg. Nöjd :)


Nu är det nog fiskeriat här för idag.
Jag håller på att gå av av trötthet. Ska försöka se ett avsnitt Game of Thrones med Pontus nu. Sen sova!
(jobbat förmiddag idag...)


Later.
2012-05-18
 19:19:00

Skäggväxt...

..i ansiktet, eller bara klippt luggen?

(jag fick inte lägga ut den här bilden någonstans för Pontus, han tyckte det såg så hemskt ut... )

2012-05-15
 21:21:43

Sova?

Nu ligger jag i sängen och tänkte läsa lite innan jag somnar. Blev helt sjukt trött efter middagen, pang bom!
Jag och den enda andra kvinnliga deltagaren Pia bor tillsammans i en pytteliten stuga. Sen bor de nio karlarna i storstugan. Skönt att ha egen stuga och slippa ligga å lyssana på nio stycken som säkert snarkar allihop. Inga dörrar liksom..

Ställer klockan på 6 imorgon och satsar på en promenad innan frukost. Natti!

2012-05-15
 19:13:45

Självutvärdering

Idag är jag med ett gäng chefer, produktionsledare osv från jobbet, i Lomtjärn i Njurunda, på självutvärdering. Två dagars på ett slags konferenscenter.

Vi håller till i en stor kåta med öppen spis i mitten.

Nu på eftermiddagen har vi varit ute och fiskat i tjärnen från nå slags flyttningar. Vadarbyxor hade man på sig. Rätt kul, kanske ska skaffa sånt! :) ingen fick fisk då..

Nu ska vi äta middag i kåtan!

2012-05-15
 12:44:35

Igår

Fixade nya naglar. Var så nöjd med de jag hade (som bara var strax över 2 veckor, bara barnen!!) men Berit bröt av en på mig i lördags! Åååh bråkiga hästakrälle......mummel...

Så det blev dessa nu då. Rätt nöjd med helt enfärgade för första gången! :)

Passade på att shoppa lite när ja ändå va på stan också.

2012-05-09
 05:37:57

Utbildning

Nu är väskan packad och jag ska springa ner till flygtaxin som tar mig till midlanda. Sedan flyg till Sthlm och två dagars arbetsmiljöutbildning...
Hepp!

2012-05-06
 13:43:53

Stallet

Tagit en långtur på Berit idag. Hon var härlig, inge bråk alls :D
Var på Hööks igår och fyndade då det var 10% på allt. Köpte den här blå tröjan som faktiskt matchar mitt iPhonefodral ser jag nu. Viktigt!

Underbart me en tröja som hästhåren inte fastnar på! :)

2012-05-05
 21:10:12

Cheeses!

Roat mig med att baka en cheesecake ikväll! En med mango och passionsfrukt. Åt en sån hos Ullis när hon fyllde år, och den var så sjuuuukt god, så jag hoppas min blir lika bra!!
Lasse fyller år imorgon så det här blir födelsedagstårtan.

Mamma och Lasse kom hem nu ikväll så jag slipper åka fram o tillbaka till njurunda nu, tack. Det var iofs ganska mysigt att sova där när man vaknade på morgonen av att Morris nosade i mitt ansikte och solen sken in genom fönstret... :)

Nu har kakan svalnat så nu ska garneringen på. Nu håller vi tummarna att det här blir bra!!

2012-05-02
 22:10:15

Katt&husvakt

Andra natten i rad nu som jag sover ute i mamma och Lasses hus (eftersom de är på semester och jag är kattvakt). Lättast att sova här vissa dagar, det blir sånt himla åkande fram och tillbaka till stan annars, lite beroende på hur man jobbar. Men imorgon efter kvällsjobbet ska jag sova hemma med Pontus! *sakna*

Efter jobbet idag var jag hem till Mira och fikade annanaspaj med henne, lina, Eva, Elin, Sandra och alla barnen deras. Blev ju ett mindre dagis där nästan ;) kul att träffa dom! Det blir ju alldeles för sällan, som med allt o alla andra man ska hinna med. Tiden räcker aldrig till. Det är liksom det där med att jobba också som ställer till det...!

Ni ligger jag iaf i sängen och ska läsa lite i en Ameliatidning jag hittade här.

Är riktigt jäkla stolt över mig själv att jag vågar sova här ute på landet ensam i stora huset! Hade aldrig gått för några år sen. Jag har ju katterna som sällskap så det går ganska bra. Men jag är ju löjligt mörkrädd alltså... :/

Nu börjar det blåsa igen också, fasen... Det låter så läskigt!! Pontus kom hiiiit....

Nä nu skärper jag mig!
Gonatt!

2012-05-02
 22:10:14

Katt&husvakt

Andra natten i rad nu som jag sover ute i mamma och Lasses hus (eftersom de är på semester och jag är kattvakt). Lättast att sova här vissa dagar, det blir sånt himla åkande fram och tillbaka till stan annars, lite beroende på hur man jobbar. Men imorgon efter kvällsjobbet ska jag sova hemma med Pontus! *sakna*

Efter jobbet idag var jag hem till Mira och fikade annanaspaj med henne, lina, Eva, Elin, Sandra och alla barnen deras. Blev ju ett mindre dagis där nästan ;) kul att träffa dom! Det blir ju alldeles för sällan, som med allt o alla andra man ska hinna med. Tiden räcker aldrig till. Det är liksom det där med att jobba också som ställer till det...!

Ni ligger jag iaf i sängen och ska läsa lite i en Ameliatidning jag hittade här.

Är riktigt jäkla stolt över mig själv att jag vågar sova här ute på landet ensam i stora huset! Hade aldrig gått för några år sen. Jag har ju katterna som sällskap så det går ganska bra. Men jag är ju löjligt mörkrädd alltså... :/

Nu börjar det blåsa igen också, fasen... Det låter så läskigt!! Pontus kom hiiiit....

Nä nu skärper jag mig!
Gonatt!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!