2011-03-14
 10:06:50

!

*gääääsp*

Sitter och väntar på att dom ska ringa upp mig från Hudmottagningen på sjukhuset. Ringde dit vid 9 och dom skulle ringa upp 10. Suck.. jag vill soooova! Somnade inte förrän efter 4 imorse så jag är lite trötter.

MEN det här är ett måste. Mina eksem vill ju inte ge med sig, så det är väl bara att ta tjuren vid hornen nu och uppsöka hudmottagningen...som jag inte behövt göra på över 2 år, och som jag försökt klara mig utan den här gången med. Men det verkar ju inte vara nån liten period med tillfälligt eksem den här gången tyvärr! Det har ju hållt i sig i typ 4-5 månader nu! :( Kliar ihjäl mig!!

Googlar lite på skiten medans jag väntar..... ATOPISKT EKSEM:

Det är en kronisk inflammatorisk kliande hudsjukdom.

Hos personer med atopiskt eksem blir huden lätt torr, bland annat på grund av en försämrad hudbarriär och att det yttersta hudlagret är lite tunnare än normalt.

Ämnen i huden som ska skydda mot bakterier, jästsvampar och virus är också lägre hos personer med atopiskt eksem.Detta gör att dessa personer lättare får infektioner av bakterier och jästsvampar på huden som ytterligare irriterar eksemet.

Även andra faktorer i omgivningen kan trigga igång och försämra eksemet, exempelvis kyla eller värme, stress och infektioner. Ibland har en faktor betydelse, vid andra tillfällen en annan. Därför kan man aldrig peka ut en eller ett par enda orsaker till eksemet. Många faktorer samverkar, dvs det är multifaktoriellt..

Klådan är huvudsymptom och därefter kommer utslagen. Vuxna får ofta handeksem, men kan även ha långdragna eksem i ansiktet, på hals, rygg och bröst. (ja vad sägs som hela armarna, hela benen, fläckvis på mage, rygg, hals och ansikte... perfeeekt!)

Den ärftliga tendensen att få eksemet kan idag ännu inte behandlas bort. Däremot kan olika slags behandlingar få det under kontroll. Eksemet har ett svängande förlopp utan att man påvisa några tydliga orsaker till detta. Det är ofta bättre sommartid, pga. klimatfaktorer, luftigare klädsel, sol, vila m.m. Ge mig sommar nu!!

Huden måste för all framtid skötas noga med mjukgörande medel. En kortisonbehandling får aldrig avbrytas tvärt när huden ser frisk ut. Det är viktigt att den i stället långsamt glesas ut. I svåra fall kan kortisonbehandling behöva ges 1-2 ggr/vecka under mycket långa tidsperioder, för att undvika återfall. Kul, då vet jag vad jag har att sysselsätta mig med resten av livet då!

Den som dagligen måste sköta sin hud kan i något skede drabbas av behandlingströtthet, slänger salvtuberna i soporna och låter huden klara sig bäst den kan. Uppbackning från närstående människor och andra atopiker gör det lättare att orka vidare. Medlemskap i Atopiförbundet är en utmärkt kanal till ny kunskap och stöd från andra människor i samma situation. Hehe...ja det känner ja ju igen...



Nu kan dom gärna få ringa snart så jag får återgå till sängen i nån timme till sedan....


NU ringde dom precis upp. Det var tydligen FÖR LÄNGE SEN som jag var på Hud sist, så jag fanns inte med i datajournalen?!? Därför fick jag inte komma dit, utan måste kontakta vårdcentralen och få hjäp av dom och kanske få en remiss till Hud! ÅÅÅÅH jag blir galen!!
Vafan jag var på Hud typ en gång i veckan i två, tre år!!!! Kan dom inte bara hjälpa mig på en gång nu... nej nej då måste jag gå massa omvägar! Jävla helvete gå å döööö.... jag orkar inte!!!!





Sandra

fy vad jag tycker synd om dig! hoppas det blir bättre snart!!!!!!!!!!!!!



PUBLICERAT: 2011-03-14, 23:15:18 | URL: http://sandradeee.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!