2010-10-04
 06:53:00

San Francisco day 12

Welcome to Sunday Night Football! eller ja.. matchen började klockan 13 :D

Vi tog en välförtjänt sovmorgon till typ 0930, och käkade en ordentlig frukost hemma. Vi gick ner till bussen vid 11 och åkte ner till downtown.

Där bytte vi til BART som är San Franciscos tunnelbana. Den går bara från downtown och sedan ut till förorterna, eller snarare de lite mindre städerna i närheten, en av dessa är Oakland.

Vi var framme vid 1230 ungefär och köpte öl och en påse popcorn. Oakland Raiders spelade idag mot Houston Texans. Oakland är ett riktigt säckgäng och Houston ligger 2a i AFC Conference. Trots detta valde vi att hålla på hemmalaget för att slippa få öl och nachos i nacken.

Matchen var riktigt bra faktiskt, redan på första driven klev Houston igenom Oaklands värdelösa försvar och gjorde touchdown. Men sedan svängde det ganska friskt och mot slutet hade Oakland en riktigt bra drive och var väääldigt nära att få lika och tvinga fram en övertid. Men en sack och en missad passning senare var matchen över. 31-24 och vinst till Texans.




Lauren lever sig in i matchen ordentligt! Foamfinger, keps och öl i högsta hugg :D




Cheerleaders


Återigen hade vi riktigt grymma platser! :D


Martin käkar en Nachotallrik


Jag och Sofie köpte varsin pretsel och blev chockade över att det var salt och inte socker på dom..
Ingen höjdare direkt.


Precis innan Oaklands QB dunkar iväg en 40 yards passning


När matchen var över blev det en jäävla kö till tunnelbanan


Hela tunneln som går över floden/järnvägen var fullproppad med folk



Vi kollade vädret innan vi åkte till matchen och det såg ganska dystert ut. Men vi fick bra väder i princip hela matchen vilket var grymt skönt. När man ser bilderna på kön så är det lätt att föreställa sig att det tog 12h hem men så fort vi kom igenom tunneln så flöt det på bra och en timme senare var vi hemma i lägenheten igen.


När vi kom hem så bytte jag och Sofie om och tog en promenad ner på Clement Street som ligger några gator ner. Det är en kinesgata där det mestadels finns små butiker och väldigt många restauranger. Vi lyckades på något vänster inte hamna på en kinakrog utan en med lite mer amerikansk mat på. Vi åt lite Calamari och friterad gul/grön tomat med getost och nån sås till förrätt sedan varsin New York Strip Steak.

Nu blir det sängen!

/Pontus



Måste bara tillägga att jag faktiskt tyckte matchen var mycket roligare att se än jag förväntat mig!
Kunde ju inga regeler alls innan... Aldrig kollat på amerikansk fotboll. Men Pontus förklarade, så efter en stund hängde jag med rätt bra.

Sen blev det väl extra roligt eftersom det var på en jättestor häftig arena, med jag vet inte hur många tusen glada åskådare, fint väder och massa saker som hände runtomkring :)

Men nej nu ska vi sova som sagt.

/Sofie


ama

Fika på lördag? :)


Sofie

Posten har affärsdag på lördag som jag är med och anordnar, så kommer nog ha fullt upp hela dagen. Börjar med föreläsning på fm, sen middag o fest.. Fika nån annan dag!:)


Ama

Det blev ändrat till fredag kl fem :)



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!